Dagens (rosett)fråga

Ni som tävlar eller har tävlat: var har ni era rosetter och diverse hederspriser i form av olika ”bucklor” och dylikt som ni har fått genom åren?

Det fanns en tid, faktiskt i vuxen ålder, då jag hade alla mina rosetter uppsatta inne i en klädesgarderob och plaketterna stod i en bokhylla.

Nu är det många år sedan och både rosetter, plaketter och diverse småbucklor ligger nerpackade numera.

Jag tycker inte att jag har någon plats där det så att säga hade passat naturligt att ha allt detta framme- betänk att jag har över 200 rosetter och lika många plaketter och det tar ju verkligen utrymme.

Hade jag haft eget stall hade jag säkert spikat upp plaketterna i alla fall men nu är det ju inte så.

Kreons plaketter och rosetter fick  X eftersom det trots allt var han som red  ihop dom.

De olika bucklorna vill jag inte heller ha framme- de flesta är ganska fula och behöver också putsas emellanåt för att inte tappa sin glans så nej, även dom får vila i en låda.

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Nu har ju jag och Misty inte rosetter och plaketter, de rosetter jag har är tillsammans med Savve och det känns inte som någon anledning att ha dem framme. Om Misty någon gång får rosetter och plaketter och även Diva i framtiden så kommer jag ha plaketter på boxen och rosetter i sadelkammaren. Det är ju fördelen med att ha eget stall:)

    Svara
  2. Åsa T

    Jag hade mina rosetter på skåpet i sadelkammaren, det hade alla andra också som stod i stallet. Plaketterna satte jag upp på boxen, det fick vi gärna i det stallet jag stod. 🙂 Nu ligger de nedpackade och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dom… Jag kommer inte i närheten av att ha så många som du. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      När jag fick de första plaketterna (med Menelli) var jag verkligen Birgitta 12 år som inte vill smutsa ner dom genom att sätta upp dom i stallet :).
      Sedan började Heron raskt skapa sin stora samling (99) och i samband med det insåg jag först att de som satte upp sina plaketter på boxfronterna fick dom förstörda när stallet högtrycktsvättades (en del plaketter var av klen metall där texten liksom revs bort) och sedan blev dom också för många för att ens få PLATS och jag kände att jag liksom inte kunde börja spika på grannarnas boxar också :).

      Svara
  3. JohannaB

    Jag har de uppsatta i sadelkammaren, dock bara aktuella hästars (även om Ladys fortf sitter uppe fastän hon dog ifjol, har inte tagit tag i att ta ned dem ännu). Inomhus vill jag inte ha dem men i sadelkammaren känns de relevanta 🙂
    Pokalerna ligger i en kartong ngnstans! 🙂
    Hederspriser är jag däremot rätt duktig på att komma på ett syfte med och använda, det är roligt att se dem i bruk och komma ihåg när man fick dem.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, hederspriser är roligt när de kommer till användning eller pryder sin plats någonstans så att säga. Blir till trevliga minnen.

      Jag har fortfarande något täcke som Archie har vunnit som jag knappt vill använda = ”förstöra”.

      Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag har en korg i en garderob med alla rosetter. Systerdottern hittade den en gång när hon var i femårsåldern och överlycklig dekorerade hon hela huset. Hon tyckte det blev jättefint! Just nu har jag faktiskt vår KM-buckla ståendes på öppna spisen. Den är nästan halvmetern stor och i tenn… men den ska ju lämnas igen efter ett år så det är inget permanent arrangemang.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har flera gånger vunnit ett vandringspris (bästa ekipage i lätt klass, dressyr) som också är en typ halvmeter hög buckla som är OMÖJLIG att putsa upp ordentligt.
      Varje gång jag vunnit priset har jag klämt in det någonstans undanskymt för det har sett rent för trist ut att ha det framme.
      Men jag vinner det gärna igen trots allt :)!

      Svara
  5. Prick

    Jag behåller rosetterna årsvis och slänger dem sedan. Alldeles för platskrävande att spara i det lilla stall jag huserar i.
    Plaketterna är uppspikade till viss del.

    Hederspriser brukar ju oftast vara mer eller mindre användbara saker, nu senast en ganska oanvändbar bag, den ligger i klädkamamren i väntan på kommande storstädning.

    Pokaler är det ganska sparsamt med :).

    Svara
  6. Eva i Lux

    Några av mina hänger i vardagsrummet ovanför mina stora fönster på en proffsigt uppsatt ”vajer”. De passar väldigt bra där, för jag har blandat fina färger och de samstämmer med mitt möblemang!!! Låter tacky, men är faktiskt ”klädsamt”.

    Andra ligger i påsar här och var. De finaste priserna (användbara tallrickar, nån glashäst) har jag hemma lite mer diskret i bokhyllan.

    Bucklorna har jag ställt till baren i stallet där de ju passar bra och pryder den stora bokhyllan. De (plastigaste) gör sig bäst på avstånd!

    Svara
  7. CeciliaL

    Brukade ha mina rosetter pa en bjalke i koket, men sen flyttade jag och trottnade samtidigt pa att ha dem uppe. Passar bast i stallet tycker jag. Fast urgamla urblekta rosetter passar bast i soptunnan! 🙂 Plaketter har vi inte. Har eget stall nu men jag vet inte om jag skulle bry mig om att satta upp rosetterna (inte for att nya hasten ens har borjat tavla annu!), far se. Kanske de storsta finaste om man nu skulle raka vinna nagot stort! 🙂 Jaja, den dagen den sorgen.

    Svara
  8. Trasselkvast

    Plaketterna sitter uppsatta i ”mitt” gamla stall, som ju står tomt nu. De finaste rosetterna, för både häst och hund, sitter på gallret i bakluckan på bilen (fast nu har jag ju ny som inte är kombi, så då vete fasen), resten slängs.

    Svara
  9. Titti

    Mina rosetter har en tendens att försvinna. Ett tag hade jag dom i bilen. Några har jag i gardinen hemma. Några ligger någonstans i stallet. Många har jag slängt. Plaketter får man ju inte längre utan får köpa. Jag skulle aldrig få för mig att köpa en plakett så därför har jag inga heller. Vita rosetter, som är det enda jag har vunnit nu senaste tiden brukar jag inte hämta ut över huvudtaget.

    Svara
  10. Cia

    Romantiques rosetter sitter ihopknödda i ett ”rosettskåp” tillverkat av ett fönster nere i vår källare, Roseas litter i en byrålåda och Winstons hänger på en gardin vire i vårt sovrum.
    Axel (sonens) hänger på ett snöre som är uppsatt på en väl synlig vägg i hans rum.
    Buklorna som jag fick med Romantique tror jag ligger i någon låda i källaren.

    Svara
  11. Sara P

    Mina ligger hyfsat prydligt i en korg. Då är de liksom framme och påminner mig om att en dag kanske jag är på tävlingsbanan igen utan att de för den skull ta upp för mycket plats eller är FÖR synliga 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>