Hjälp…jag är GAMMAL!

Som ni vet kan jag ibland förvandlas till Birgitta 12 år, lite lagom barnslig och kanske tjurig, men för det mesta INBILLAR  jag mig att jag är ”30-ish” eller nåt.

För några veckor sedan skulle jag färga håret (bara det….ett ålderstecken om något….)  och insåg då att jag plötsligt inte kunde läsa det extremt små-stilta på förpackningen!!!!

Lyckades förtränga detta tills det var dags igen….bara kort därefter var det någon annan jäkla förpackning som jag inte kunde läsa vad det stod på!!!

Gaaaaah…betyder detta att det är dags för LÄSGLASÖGON?!?!?!? Antagligen…eller?

Hur gamla var ni när ni upplevde detta hemska åldertecken eller ni är kanske inte där än era lyckostar?

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rie

    50 år tror jag att jag var, men jag klarar mig fortfarande med 10kronors glasögon från Ö&B etc, trots att jag jobbar med att bla läsa fakturanummer.

    Svara
  2. CeciliaL

    Det hände mig i år!!! Och inte nog med det: jag är dess extremt närsynt och har haft glasögon (eller linser) sen i 2:an så nu måste jag ha ”varifocals”! Och ett par läsglasögon till datorn på jobbet. Grrrrrrr… Skatta dig lycklig att du kan köpa ett par billiga brillor – mina kostade många hundra pund och är ändå inte bra tex till ridningen eller träning.:-(

    Svara
  3. Anonym

    I år när jag skulle prova ut nya linser sa optikern att jag behövde progressiva!!! Så…japp, nu har jag det… definitivt ett ålderstecken, och definitivt oväntat när man (tror att man) bara är 30-ngt, fniss.

    Svara
    • LenaB

      Jag blev visst anonym nu när vi rensat datorn;-), det var ju inte meningen…
      /LenaB

      Svara
  4. Görel

    Har ju glasögon sedan tidigare, och är närsynt, men kommit till det stadiet att jag får ta av mig glasögonen när jag läser. På långt håll måste jag ha dem. Bytte glasögon i våras och min optiker tyckte inte det var dags för dubbelslipade än i alla fall, man att jag skulle ta av mig dem när jag jobbar vid datorn och läser. Mitt synfel har ändrat sig en hel del de senaste två åren. Är en 65:a om man tänker på årgångar. En fin årgång enligt mig. 😉

    Svara
  5. Madeleine

    När jag var ca 45 år.
    Men köper bara billiga glasögon på macken.
    Jag har hittills nog slarvat bort ett hundratals eller sätter mig på dom.

    Svara
  6. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Åhåjaja. Vänta till de e dax för proggresiva då kan vi börja snacka.

    Svara
  7. rackemarie

    Var kanske 45 eller så. Gick till och med till optiker för två år sedan då hag tyckte det var lite jobbigt att se skyltar på långt håll vid bilkörning. Fick rekommenderat progressiva, men trivdes aldrig med dessa. 5000 kr kostade det kalaset. Ligger och samlar damm i en låda. Köper nu billiga läsglasögon i roliga färger och sprider ut här och där.

    Svara
  8. Madeleine

    Det finns styrkor mellan 1-3.
    Man sätter på sig glasögonen och läser på en liten skylt.
    Du får själv avgöra vilken styrka dom passar dig bäst.
    Det finns billiga glasögon på apotek, ekohallen m.m

    Svara
  9. Anonym

    Varning på väg att bli gammal! Jag är på god väg, är osmidig om jag ska sitta upp utan pall, vill bara hoppa låga hinder nuförtiden men är gladast om jag slipper, bocksprång är läskigt och så allt annat som händer med kroppen, kan inte äta lika mkt utan att det blir valkar, börjar få solfläckar på huden av för mkt sol, plomberna i tänderna börjar att gå sönder,minnet kan inte handla utan minneslapp om man ska fler än fem varor. Bra belysning för att se vid läsning , detta är bara några saker som kommer smygande men kärleken till hästar består… Jag hoppas att jag kan rida i många år framför mig för det håller en ung i sinnet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>