Mera lördag- tävlingsrapport

I morse var det uppstigning i ottan- min första start var redan 08.26 (den andra knappt 1½ timme senare) så det var tur att det bara var ca 40 minuters körning till tävlingsplatsen.

Trunnerups ryttarförening ordnade tävlingar på ”lånad arena”, en mycket fin, privatägd anläggning i närheten av Sjöbo.

Solen har gassat och verkligen STEKT hela dagen men eftersom jag red så tidigt på morgonen hann det inte bli olidligt, trots framridning i ridhus.

Zack skötte sig minst lika bra som i förrgår, som jag redan har berättat är han en riktig klippa från det att man tar ut honom ur boxen och tills man ställer in honom där igen.

Till och med hans man är lätt att fläta 🙂 och han står givetvis blickstilla under tiden man håller på med hans hår, det enda han inte riktigt gillar men ändå accepterar är flugsprayen som gör honom lite upprörd.

Nåväl…jag red samma klasser idag som för 2 dagar sedan och det gick lite bättre i båda, framför allt i LB:n även om jag verkligen inte var missnöjd i torsdags eller anser att den gigantiska procentskillnaden mellan dagens och torsdagens LB  (59 vs 72 %) är rättvis.

Det sistnämnda är bara bevis på hur olika 2 domaren kan lägga sig på bedömningsskalan för enligt mig skilde det kanske 3 % i kvalité på klasserna, inte 13 procent!

Så stor skillnad SKULLE KUNNA indikera att hästen varit helt omöjlig i torsdags och gått som en världsmästare 🙂 idag och så var det verkligen inte.

Om jag får säga det själv genomförde vi ganska jämna ritter utan direkta missar bortsett från att det fortfarande blir lite dragkamp i övergångarna från galopp till trav.

Det Zack vinner på är sin mycket fina trav medan galoppen är mycket svagare (mer markbunden) – inga nyheter och sådant som jag ju jobbat med från dag 1 och där jag tycker att jag ändå upplever ständiga förbättringar.

Hur som helst så var det bara 8 startande i LC vilket gjorde att det också bara var 2 placerade, jag blev 3:a, 2 retliga poäng från 2:an.

Även i LB:n var det tätt mellan nästan alla placerade, jag blev 5:a, exempelvis bara en halv (!) poäng från 4:an, en poäng från 3:an osv.

I denna klass blev det en grön rosett och en stor flaska glansspray i pris- ett bra sådant som man ju alltid har nytta av :).

Både jag och Zacks ägare var mycket nöjda när vi åkte hem och jag vet att hon har tagit många kort som ni förhoppningsvis kommer att få ta del av vad det lider.

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Han ÄR en pärla som passar mig perfekt så det kommer absolut att bli tråkigt att ”lämna”honom .

      Dock visste jag ju förutsättningarna från början och det är verkligen inte alla som varken får låna en häst ”bara sådär” eller får tävla med den som jag har fått.

      Svara
  1. Marie

    Grattis!! Roligt att du får komma ut och tävla lite med tanke på dina ambitioner!! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>