Onsdag- kanske inte spontan men tusan så flexibel trots allt :)!

bild(84)

Nej, som jag skrev i förra inlägget så hör spontana infall inte till det jag ägnar mig åt mest här i livet men nog tusan kan jag agera snabbare än vinden om det BEHÖVS :)!

Igår innan träningen upptäckte jag att det ”klonkande” betänkligt när Zack gick, den ena framskon visade sig vara mycket lös och även den andra satt inte längre så bergfast som jag skulle önska.

Zacks ordinarie hovslagare kunde inte komma förrän nästa vecka fick jag veta i morse och då slog det mig: jag hade ju anlitat en jättetrevlig kille från Jägersro när Kreon hade en lös sko i våras!

Men hur hitta denne gosse som jag hade glömt namnet på?

Tja…har man Internet är det ganska lätt att leka detektiv och för att göra en lång historia kort lyckades jag hitta den jag sökte via Jägersros hemsida.

Otroligt nog fanns det ett telefonnummer och ännu otroligare; killen svarade på mitt sms DIREKT.

Jodå, han kom ihåg mig och jodå, jag kunde komma direkt om jag ville!

Åhhh vad jag älskar sådant tillmötesgående!

In med Zack i släpet, ut med Zack inne på travbanan, av med båda framskorna, på med dom igen, in i transporten och så hem igen!

Hela operationen tog 1 timme och 10 minuter och detta är ÄNNU en anledning till att jag tjatar om att folk ska ”fostra” sina hästar så att de går lätt att transportera.

Jag tackade givetvis översvallande och fick löfte om att jag var sååå välkommen att återkomma skulle jag drabbas av fler tappskor i framtiden- underbart att ha knutit denna kontakt.

Visst har jag en superb hovslagare sedan ca 25 år tillbaka men han åker ju också på semester eller kan inte alltid materialisera sig så fort jag knäpper med fingrarna men kan jag lösa det genom en 20 minuter lång transportfärd på detta vis så är jag mer än nöjd.

Och jag behöver väl inte ens nämna att Zack skulle kunna medverka i filmen ”hur en lätthanterlig häst åker iväg för att bli skodd”; jag lastade själv, han stod som ett ljus i det främmande stallet och tja…så var det med det :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Fast jag har svårt att tro att man VILL ha en svårlastad häst 🙂 Vår häst är lite speciell, vi kan lasta hur bra som helst – när han vill. Det kan gå på två minuter men också två timmar, för är han på tvären så är han. Tjurgubbe… Men jag kan hålla med om att man ska försöka ordna så lättlastade hästar som möjligt, och träna lastning mycket.

    Svara
    • Birgitta

      Tror absolut inte att man vill ha en svårlastad häst men en del hästägare lägger ner på tok för lite träning på detta moment och får därför mer problem än vad de behöver ha. ALLA mina hästar har BLIVIT mkt lättlastade och det är knappast en tillfällighet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>