Torsdag- hoppsan!

Idag fick det bli ändrade planer- flera dagars ökenhetta förvandlades i morse till mulet väder och min solstol som jag egentligen hade bokat en date med fick stå ensam i trädgården och vänta på bättre tider.

Om det var lite tråkigt att inte kunna sola var det desto skönare att rida i lite svalare väderlek, Zack fick jobba sig svettig även utan sol.

Jag fortsatte med ungefär samma saker som jag har fokuserat på hela tiden; massor av övergångar mellan skritt och galopp, volter och serpentiner i trav, lite travökningar och kortare sträckor med förvänd galopp.

Tänkte på Christinas förmaningar att inte fastna i ”handridning” och få för kort hals på Zack,  jag måste tänka på att halsen ska bäras framme och uppe även om han vill bli lång och på bogarna och inte bara dra ihop honom.

Även tygellängden fick lite fokus- det var nyttigt att se bilderna med långa tyglar från lördagens tävling :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Undrar bara över ville Zacks ägare vara hästfri eftersom han har lånats ut till dig ? Väldigt generöst i såfall men du är kanske en bättre ryttare än ägaren o då kanske hästägaren har nyttja av att du rider hennes/hans häst. Oftast är det ju så att ska hästen lånas ut så vill man ju att det blir till en bra ryttare.

    Svara
    • Birgitta

      Ägaren ville vara lite ledig och vi känner varandra sedan tidigare.

      Men absolut tycker jag att det var/ är mycket generöst att jag fick låna hästen vilket har hjälpt också mig väldigt mycket.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>