Dagens (läges)fråga

Ja, hur är läget med er kära läsare?

Har ni liksom jag haft väldigt många, väldigt varma dagar denna sommaren? Rider ni som vanligt? Varför/ varför inte?

Hur ser era beten ut? Har ni mycket insekter?

Som ni har kunnat läsa på bloggen är det ”business as usual” för min del- i alla fall vad gäller ridningen (annars har jag semester sedan 2 veckor tillbaka).

I mina trakter har det varit strålande sol nästan dagligen sedan flera veckor tillbaka så skulle jag låta detta hindra mig hade det inte blivit mycket ridet.

Och dels VILL jag rida och dels hade det ju varit lite märkligt att först låna en häst och därefter strunta i att rida ”för att det är för varmt”.

Läget med våra gräshagar är dystert, det som inte är uppätet är gulnat och även min egen gräsmatta ser inte mycket ut för världen längre.

Mygg och broms har vi lite grann men inte så att man inte kan vara utomhus utan att besväras och det är verkligen skönt så länge det håller sig så.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Vi har fortfarande fina gräshagar till våra men så har vi ju inte så många hästar här utan vi kan alternera hagarna im vi vill. Rider på som vanligt fast antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det är lite svalare, knott o flygfän löser vi med luva o flugspray på

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Här är varmt och torrt, men hästarna klarar sig på betet. Vi tar in dem ett antal timmar på dagen/eftermiddagen, det tycker de är skönt. Vi rider mest på morgnarna. Svarta Hugo tycker det är jobbigt, X är mer oberörd.

    Svara
  3. Dressyrtant

    Jag rider som vanligt. Min häst är stor och behöver gå kontinuerligt. Han får några dagars vila när jag åker någonstans. Han går ute på dagarna i gräshage och inne på nätterna. Det har varit väldigt lite insekter i år så flyveil och spray hjälper. Idag kom äntligen regn. Det har inte regnat sedan 30/6 i Göteborg…

    Svara
  4. Prick

    Allt gräs är brunt och bränt. Ingen återväxt på betet och nu börjar vi bli oroliga för andraskörden.
    Fast insekter är det inte så mycket av, kanske ett samband, de behöver väl också lite vatten? Någon enstaka broms men inte alls så mycket som det brukar vara så här års. Funderade faktiskt häromdagen på om svalorna har tillräckligt att äta.

    Rida kan man ju göra fastän det är varmt. Man får rida fort så det svalkar :D. Hästarna tål värmen bra, så länge insektstrycket är lågt.

    Svara
  5. Minstral

    Våra beten börjar bli torra men vi har många att alternera mellan. Insekter är det inte så farligt med. Misty och Jatzy går inte på riktigt bete och för deras del är det bara bra med lite och torrt gräs. Jag rider på som vanligt, det är inte värmen som styr utan det blir när jag har tid. Hon får klara av att jobba i värmen, träning och tävling läggs ju inte tidig morgon eller kväll så det är lika bra att hon är van. Efter ett svettigt ridpass duschar jag henne och ger mat med mycket vatten och salt i. Hon har dessutom denna sommaren blivit tjock så varje ridpass innehåller 20 min galopp utan avbrott för att få igång hjärtat och cirkulationen riktigt. Visst blir hon trött men jag blir nog tröttare;)

    Svara
  6. Anna-Karin Eng

    Börjar bli torrt här med i markerna. Kossorna behöver flyttas till nytt bete, snart helt gult i deras hage.

    Svara
  7. rackemarie

    Betena har hållt bra, även om det är lite brunt på vissa ställen. Våra har fått två veckors mer eller mindre planerad ledighet. Mest beroende på ryttarnas andra aktiviteter, bortrest tränare etc. Inte så mycket på vädret. De har varit ute hela dygnet dessa veckor. Insekter har vi inte mycket, men de har ändå lätta flugtäcken och flughuvor på. Några dagar har vi tagit in och låtit dem vila i boxen några timmar.

    Svara
  8. Bea

    Jag rider på som vanligt, dock med lite fler lugnare pass kanske. Tyvärr mest i ridhus då utebanan är alldeles för dammig, och grusvägarna runt omkring är stenhårda och blinningarna driver oss till vansinne ute i skogen….. Hästen är trött och loj och jag tror han längtar till hösten lika mycket som jag 😉

    Svara
  9. Mandas

    Försökt jobba på som vanligt men svårt när de är femton miljoner broms ute! Hästarna har gått ute dygnet runt så hagen är rejält ner betad vilket är skönt för ponnyn skull! Sista veckan extrem hetta eller åska och regn. De pendlar rejält finns inget mellanting. Just nu så gör jag ingenting med ponnyn utan hon får vila pga personliga grejer!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>