Lördag- bantad

Ett av mina mål när jag fick hem Zack var att banta ner honom lite grann; han hade precis ”svällt” lite väl mycket av allt frodigt gräs i sin dåvarande hage och ägaren och jag var överens om att ett lite mindre magomfång inte skulle skada.

Och idag när jag tog in honom från en av våra nerbetade hagar kunde jag konstatera att det gått riktigt bra med viktnedgången under de senaste 4 veckorna.

Magen är absolut mindre trots tämligen hyfsad kost; 8 kilo hö och ½ kilo korn (mest som krubbskrammel uppdelat på 3 mål mat).

Jag har alltid vägrat att hårdbanta hästar- i just det fallet tror jag att man kan jämföra dom med människor och hur är man själv när man är hungrig? Inte särskilt glad, samarbetsvillig eller full av ork!

Nej, i stället för att dra ner på maten tll ett minimum och både riskera en ledsen häst och en massa halmätande i stället så har jag ridit på ordentligt och intensivt med mycket galopp även när det har varit varmt ute. Och det har uppenbarligen räckt.

Idag skrittade jag först ut en runda och avslutade därefter i paddocken med våra sedvanliga övningar.

Svetten lackade om oss båda men det finns ju dusch och som sagt så behöver gossen röra på sig.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>