Bokstavligt kvitto på träningen

För ett tag sedan läste jag någon undersökning (i Ridsport eller var det Hippson?) om att det var ovanligt att man får ett faktiskt kvitto av sin tränare.

Och även om jag förstår andemeningen med undersökningen- att man ville kolla hur vanligt det är med ”svarta” pengar inom ridsporten osv så kan jag inte låta bli att ha lite roligt åt detta med just ett kvitto.

Vad skulle man ha det till liksom?

För att reklamera en träning :)?

”Nej du tränar´n….förra veckans träning gav inte önskat resultat när jag tävlade…nu vill jag ha pengarna tillbaka” :).

Skämt å sido men jag har under mina mer än 25-års ofta intensiva tränande för många olika tränare (ibland 2 gånger i veckan) aldrig sett skymten av ett kvitto eller ens hört NÅGON efterfråga det.

Har ni?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Nja, det vanlig är att man får en faktura med sig hem och betalar den… Och då har man ju själv kvittot på betalningen tillsammans med betalningsinderlaget. Betalar du kontant?

    Svara
  2. L

    Nej inte jag heller, jag vet att min tränare har ett företag och om hon redovisar min betalning eller inte bryr jag mig inte om, det är upp till henne.

    Hade jag själv drivit företag och velat dra av momsen på träningar för henne som utbildning hade det varit en annan sak, men det gör jag inte så det kvittar liksom..

    Svara
  3. Dressyrtant

    Om jag hade velat reklamera alla träningar efter mina dåliga tävlingsresultat hade min tränare inte fått många kronor…:).
    Jag har aldrig fått kvitto men min tränare nu, som jag tränar för två gånger i veckan för, skickar faktura. Smidigt och bra.

    Svara
  4. G

    Får inget kvitto men betalar normal taxa så jag antar att hon kör det via firman. Om hon inte gör det så hoppas jag hon sparar undan en del av det till pensionen 😉

    Svara
  5. Polly

    Jag har aldrig fått frågan om jag vill ha kvitto, varken av tränare eller andra verksamma i branschen.
    Och i ärlighetens namn struntar jag fullkomligt i det.
    Det enda som irriterar mig är när unga människor anställs med svinlöner och absolut inget skydd. Med förklaringen från stallägare att dom får betrakta arbetet som en utbildning.
    Får dom ens skritta fram dom fina tävlingshästarna så kan dom vara glada.

    Svara
  6. rackemarie

    Jag har nog aldrig bett om kvitto, men det är skillnad för dem som har företag och kan dra momsen. Bäst är om man slipper kontanter utan kan föra över pengar direkt. Om tränaren redovisar och skattar för pengarna lägger jag mig inte i. Tror att det är vanligare nu än för några år sedan att man för över pengar i stället för att betala kontant. ELLER?

    Svara
    • Birgitta

      Jag TROR att du kan ha rätt då jag har satt in pengar till både NN, X och Christina.

      X har tom en app i sin mobil som gör att han kan ta kort- väldigt smidigt det också.

      Jag, som för övrigt nästan aldrig går omkring med kontanter på mig, vare sig jag är i stallet eller någon annanstans tycker att det är väldigt smidigt att slippa ta ut pengar och rida omkring med svettiga sedlar innan betalning :).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>