I krig och varmt väder är allt tillåtet?

Läser följande på en facebook-väns status:

Förundrad konstaterar jag att det tydligen är fullt möjligt att visa häst på Riks klädd i linne, knälånga tights och foppatofflor. Samt barhuvad.

Och jag måste säga att nja….jag tycker nog inte att man ska släppa på allt vad ”kläd-kod” heter ”bara” för att det är varmt.

OK att man tex får tävla hoppning utan ridjacka men som i exemplet ovan….nej, inte om jag fick bestämma.

Vad tycker ni?

Borde det finnas FLER ”kläd-lättnads-regler” när det blir ”för varmt” och hur skulle dessa se ut och vilka plagg fick man i så fall skippa?

Ridjackan av även vid dressyrtävlande? Annat?

En kommentar

  1. Cia

    Absolut inte!
    Foppatofflor är BIG NO! det kan ge väldigt otrevliga trampskador, dessutom är de klumpiga och borde vara galet att visa häst i eftersom det är lätt att trampa snett eller halka i dem… just på visning är det katastrof.. då hästarna kanske är lite mer taggade än vanligt och dessutom är i främmande miljö.
    Hjälm på! nu mera finns det väldigt bra och ventilerade lättviktshjälmar. Mina ungar hanterar inte ens våra hästar hemma utan hjälm, oavsett väder.

    Förslag på klädsel, Vita/svarta ridbyxor eller långa tights, Gympaskor (bra att springa i) och en kortärmad topp av något slag, gärna vita. Om man vill finns det faktiskt fina funktions kläder för bla löpträning som kunde vara lämpliga??

    eller varför inte: Bikini solbrillor och flipflop 😉 så kan man passa på att sola på samma gång.

    Jag föreslår att

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>