Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du är och tävlar och mellan dina klasser kommer en annan deltagare fram och ber att få låna din ridjacka då personen glömt sin hemma.

Vad gör du:

* Lånar glatt ut jackan- nästa gång kan det vara din tur att behöva låna något.

* Lånar ut jackan fast du egentligen inte vill.

* Lånar INTE ut jackan. Varför?

Är det någon skillnad på VAD du skulle låna ut: sadel, sporrar, hjälm osv?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emma

    Beror nog på vem det är. De flesta man tävlar mot ”känner man ju till” och brukar ses på tävlingar. Då skulle jag absolut låna ut den. Nästa gång kan det vara jag som har glömt. Sen beror det ju på så att det inte ”stör” min egna start (blir stressigt för mig etc). Tror att jag skulle försöka ställa upp.

    Jag har förresten lånat såväl kandar som sadel på en tävling. Efter lite missförstånd i kommunikationen med ägaren där hon trodde att jag hade packat det och vice versa så stod vi utan grejor när vi kom fram. Som tur var fanns en tjej jag kände på anläggningen! Så det ordnade sig och hästen har ett sadelläge av guld så man kan lägga på nästan vad som helst så det var inga problem! Lite ovant att rida i ny sadel men vi kunde göra vår debut MsvA med bra resultat 🙂

    Svara
  2. Lina

    Lånar ut såklart. Hjälm är jag dock lite tveksam till att låna ut. Har lite fobi för andras svett i min hjälm. Det räcker med min egen 😉

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag har lånat ut kavaj i exakt motsvarande situation till en tjej jag visste vem det var, men inte kände.

    Svara
  4. Prick

    Jag hade lånat ut kavajen. Har lånat ut lite olika saker, väst, stigbyglar, nummerlappshållare. Fått låna en del också, glömmer aldrig när jag 25 mil hemifrån upptäcker att jag inte fått med mig dressyrtyglarna. Skönt med hjälpsamma tävlingskamrater som lånar ut 🙂

    Svara
  5. Ann

    SJÄLVKLART lånar ut! Varför inte liksom? Bortsett från bil och transport (lite mer krav på den som lånar) har jag inga problem att låna ut grejer vare sig det rör sig om en 35.000-kronorssadel eller en kavaj. Bete sig som man själv vill bli bemött helt enkelt … Ogina människor är det värsta jag vet.

    Svara
  6. Birgitta

    I sak skulle jag väl låna ut ”allt” så vida det, som någon skrev, inte störde mina egna tävlingsförberedelser.

    Dessutom brukar jag ha dubbla uppsättningar av i alla fall handskar, hjälm, spö, sporrar, nummerbricka och annat smått.

    Vid ett tillfälle då jag tillfrågades om jag kunde låna ut min kavaj sa jag faktiskt nej; inte så mycket för att den var dyngsur av svett (urk….) men för att den hade börjat spricka lite i fodret och jag ville inte att det skulle bli diskussioner i efterhand om den hade råkat gå sönder ännu mer.

    Fast nu när jag sitter och skriver och tänker efter undrar jag om jag hade lånat ut just en kavaj sommartid- halvtrasig eller ej.

    Jag svettas själv ganska mycket om jag tävlar sommartid och skulle nog inte vilja få tillbaka en sjöblöt kavaj som jag sedan skulle kränga på mig.

    Själv glömde jag i början av min tävlingskarriär sporrar en gång och de enda jag kunde få låna var riktiga ”stjärnsporrar” (ni vet sådana där med taggade trissor).

    På den tiden var jag så orutinerad och red själv med typ de kortaste ponnysporrarna så jag vågade knappt röra hästen med benen utan red med skänklarna ”flera meter” från hästen så det blev ingen bra ritt :).

    Svara
  7. Liv

    Jag minns att jag lånat din tävlingskavaj en gång 🙂 och självklart resonerar jag på samma sätt! Givetvis lånar jag ut! Bara det går att lösa rent praktiskt med återlämning et cetera.

    Svara
  8. Lotta

    Jag lånar gladeligen ut min kavaj om jag inte ska starta precis innan eller precis efter. Har inga som helst problem med att låna ut mina saker. Jag har förresten råkat glömma just kavajen vid en dressyrstart och jag fick låna en väns och det är jag tacksam över.

    Svara
  9. Eva i Lux

    Jag har inget emot att låna ut om jag kan. Det har hänt vid några tillfällen att jag själv varit nödsakad att låna, en gång ramlade Calvins vita dressyr-schabrak i lera vid sadling och jag fick låna ett rent! Vid ett annat tillfälle glömde jag faktiskt (trots inbyggd ”check-lista) strykkappor för bak på en hopptävling och en gång gick Primas tyglar av vid uppvärmning. Ok, sådana saker är ju ingen grej man direkt är RÄDD för att låna ut, men jag var ändå mycket tacksam.

    Ha, ha – slår kanske det mesta – lånade jag ut Fleur till kompisens 7-åring som skulle deltaga i sin första ”tävling” (där barnen leds i skritt och trav och ska visa sits etc.) och vilkens ponny haltade efter transporten! Om jag minns rätt, hade flickan mer framgång än jag på denna tävling 🙂

    Svara
  10. Rie

    Jag vet i alla fall en som var mycket glad över att få låna ett bett. Det var det tjejen som red in på banan och hälsade på domaren – och så delade sig bettet och föll ned på hästens hals……
    Det var en hopptävling och hon fick starta betydligt senare i programmet med lånat bett.

    Jag hade nog lånat ut kavaj (äger ingen dock, tävlar ej!) och lite annat, men inte hästens sadel. Han har knepigt sadelläge så den sadeln läggs bara på honom.
    Är osäker på om jag lånat ut sadel annars också faktiskt. Det beror på vem som ska låna. Jag har fått tillbaka en sadel jag lånade ut till provning en gång i skadat skick (hål på framvalvet) och iiiingen hade haft något med det att göra.

    Svara
  11. Anna-Karin Eng

    Ridjackan lånar jag gärna ut men sadeln vete spörs om jag skulle vilja låna ut. Den är liiiiiiiite dyrare. Hästen däremot lånar jag jättegärna ut. Tror sadeln är mer värd än hästen nämligen. 😉

    Svara
  12. rackemarie

    Jag skulle nog låna ut ett mesta, men skulle dra mig för att låna ut sadeln faktiskt. Den grävde ett riktigt hål i plånboken och jag skulle bli skitledsen om den blev repad 🙁 En vän i nöd, javisst, men kanske inte till kreti och pleti. Annars har jag nog lånat ut det mesta; sadelgjord, tyglar, hahandskar, schabrak etc…men jag retar mig på vissa som alltid ”lånar”…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>