Det kostar så lite men kan göra ganska mycket!

Igår när jag var och tävlade tyckte jag att arrangören (Stensäters ryttarförening) hade flera ”grepp” som jag ansåg vara trevliga och omtänksamma och som kanske kan inspirera andra arrangörer till att göra något liknande.

För en del grejer kostar liksom inte särskilt mycket i reda pengar men kan ändå skapa en trevligare stämning och kanske göra att man nästa gång man väljer mellan två tävlingar väljer just denna.

Redan några dagar innan själva tävlingen fick jag via mail en förfrågan om jag ville välja musik till min ritt, musik som skulle räcka i 7-8 minuter.

Detta var helt frivilligt (jag valde två lugna låtar med Michael Jackson) och tyvärr strulade tekniken under tävlingsdagen så jag fick rida till Abba i stället 🙂 men idén som sådan tycker jag är sympatisk och som sagt- det är helt frivilligt.

Väl på plats fick jag en lapp där jag informerades om att man bjöd alla ryttare på fri dricka vilket jag VERKLIGEN uppskattade- man blir som bekant ganska törstig av att rida i ridhus i sommarvärme.

På förra tävlingen köpte jag burkläsk för 15:– burken och det blir snabbt pengar av detta om man ska rida två klasser och solen gassar.

Sedan hade man ett lotteri där ens startnummer var lottnumret- jag åkte hem innan dragningen men tycker ändå att det var en trevlig idé som inte heller den behöver kosta många kronor.

Alla dessa trevligheter fick mig att fundera över varför inte fler arrangörer gör något litet extra för ryttarna och/ eller publiken- många dressyrtävlingar är ju nästan som ”begravningar” med bara de närmast sörjande och där folk vill åka hem så fort de bara kan.

Kanske kunde man locka mer publik och få de tävlande att stanna längre genom bara några enkla ansträngningar eller vad tror ni?

Stensäter 001

Höbaren där fri dricka delades ut till ryttarna medan hästarna fick äpplen.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Ja, det låter jättetrevligt! Tävlingsplatser som anstränger sig lite extra är så uppskattat. Jag minns till exempel en gång när jag skulle starta 8.06 på en tävlingsplats 12 mil från stallet. När jag kom fram till parkeringen någon gång före 7 kom parkeringsvakten med en mugg kaffe och en macka. De hade bestämt att alla chaufförer som kom före åtta eller om det var halv nio skulle få kaffe och smörgås! Gissa om jag uppskattade det? Jag har inte varit med om att de bjudit på fri dricka till alla, men däremot att de räckte en dricka till ryttarna när de red ut från banan. Även det satt väldigt bra. Annars så är ju enkla saker som bra information, smidigt arrangemang och välvilliga och hjälpsamma funktionärer uppskattat. Min hemmaklubb är erkänt duktiga arrangörer med stor rutin – vi fyller alltid klasserna på nolltid och brukar ha en hel del publik. Jag upplever även att vi funktionärer får mycket uppskattning av klubben – och det kombinerat med funktionärer som vet vad som förväntas av dem ger ju smidiga tävlingar.
  Men det du beskriver – att erbjuda något oväntat – tror jag är mycket effektivt! Mer sånt!

  Svara
  • Birgitta

   Det du berättar Anna-Kajsa lät ju också jättetrevligt. Jag menar- vad KOSTAR en fralla och lite kaffe- i reda pengar i princip ingenting men känslan av att mötas av sådan omtanke- den kan var ganska mycket värd.

   Svara
 2. Trasselkvast

  Det låter verkligen otroligt trevligt. Små saker som anger en stämning och attityd som man hoppas smittar av sig på hela tävlingen.

  Svara
 3. rackemarie

  I min gamla klubb satsades det hårt på trevnaden. Mycket blommor och grönt. Morötter eller äpplen till hästarna. Dricka till ryttarna. Stövelputsning. Mockning av transporter. Trevligt tycker jag 🙂

  Svara
 4. Hedwiginnan

  Vilken kul idé med musiken! Det skulle jag gilla 🙂 Ericsberg hade också ett roligt och trevligt inslag. Alla deltagare skulle lämna in en lapp med lite mer personlig information om sin häst i utbyte mot en plakett där det stod sommardressyr Ericsberg o så lite annat smått o gott i påsen. När sen speakern presenterade varje tävlande fick man vet lite småroliga saker om ryttare o häst. Tyvärr var jag ju själv så himla sen så jag hann varken skriva ihop något eller hämta ut min plakett, godis o drickapåse. 🙁 så vår presentation bestod av det vanliga tråkiga rabblandet.

  Svara
  • Birgitta

   Det där med personliga presentationer var jag med om redan för ganska många år sedan men bara vid 2 tillfällen.

   Synd för jag tycker att det är ett trevligt inslag som inte kostar något. Och har man speaker kan man ju lika gärna låta denna säga ”Det är är Zack…han är 13 år…bla bla bla” som att man bara säger ”och in på banan ska vi nu ha Birgitta….”

   Svara
 5. S

  Trevligt! När min klubb arrangerar dressyrtävlingar får alltid ryttaren en festis och en morot direkt efter avslutad ritt, det brukar vara mycket uppskattat. En annan trevlig grej som jag märkt på flera tävlingar är att man får en lapp av parkeringsvakten där man kan skriva sitt telefonnummer så de kan nå en om det händer något med hästen i transporten (om man lämnat den) och då brukar det även vara en kaffebiljett med som man kan riva av och hämta gratis kaffe! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>