Söndag- jäkla häst!

Ibland ska man hålla tyst….

Pratade med Zacks ägare i morse och berättade glatt hur fint han kommer och möter mig i hagen när jag kommer gående ”så han kan ju inte tycka att det är alltför trist när jag rider ha ha”.

Vad tror ni händer idag?

Så fort Zack såg mig vände han demonstrativt på klacken där han stod, PRECIS vid ingången till hagen, och började gå iväg?!?!?

Och när jag själv kom in i hagen GALOPPERADE han omkring och verkligen visade att ”du ska INTE få ta mig”!?!?

Jäkla häst…jag var inte det minsta road av hans lek och som tur var såg en annan hästägare min prekära situation på håll och kom med några äpplen i handen.

Dom kunde tjockisen så klart inte motstå (så bra karaktär har HAN) utan då lät han sig minsann fångas in.

Min teori är att Zack tyckte att det var på tok för tidigt på dagen för att gå in- förhoppningsvis var det inte ridningen i sig han ville demonstrera sitt missnöje mot :)!

Även idag red jag på utebanan- tids nog blir det ridhusridning oftare än man skulle önska pga vädret gissar jag så därför väntar jag helt med att gå inomhus så länge vädret är så pass fint att tom frusna jag kan rida i t-shirt.

Fokus idag låg på vanligt hederligt lösgörande arbete och på att Zack verkligen skulle följa med och vända korrekt när jag rider på volt.

Han har ibland en tendens att bli för rak och dessutom vilja lämna (läs: flyta iväg från) voltspåret om han får chansen och dessutom bita sig fast i innertygeln i vänster varv i stället för att vara mer på yttertygeln som jag vill.

Efter envist traggel från min sida blev det riktigt bra till slut men detta är sådant som jag kommer att få återkomma till även i fortsättningen för att påminna gossen om hur jag vill ha det misstänker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena

    Min springer ifrån mig med jämna mellanrum. Han gillar antagligen att vara ute väldigt mycket 🙂 Men vägen till hästens hjärta går genom magen och inget fel i det….

    Svara
  2. G

    Så där gör ”min” med jämna mellanrum också, antagligen för att kolla läget vem som bestämmer. Sist sprang hon glatt ifrån mig flera ggr men då gick min 9-åriga dotter fram och då lät hon sig få på grimman direkt. Skithäst <3

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>