Dagens (ridhusavgifts)fråga

För ett tag sedan noterade jag att en ridskola i Skåne debiterar de som inte är medlemmar i klubben 200 (!!!!!) kronor om man önskar rida i deras ridhus en dag.

För medlemmar som inte står på anläggningen är kostnaden 100 kronor.

Jag kan inte tolka detta på något annat sätt än att man inte vill ha icke-medlemmar ridande i sitt ridhus då jag kan inte tänka mig att någon vid sina sinnes fulla bruk skulle betala 200 spänn för att få rida i just deras ridhus när det vimlar av andra ridhallar på väldigt nära håll.

Alltså är de 200 kronorna en omskrivning för ”kom inte hit” och det har jag i sak inga åsikter kring- det är så klart fritt även för en ridskola/ förening att välja vem man vill ska komma och slita på ens underlag mm.

Annars är min erfarenhet att kostnaden för att få nyttja andras ridhus på enstaka basis så att säga brukar ligga kring 50-70 kronor- det har jag fått betala på ganska många ställen genom åren, både när jag kuskade runt lite med Kreon och tidigare (min ridskola tar 50 kronor för medlemmar tex).

Vad brukar ni få betala och vad tycker ni är smärtgränsen?

Jag känner väl att en hundring är det jag skulle kunna ”uthärda”- 200 kronor skulle jag liksom inte ens AV PRINCIP betala om jag så var mångmiljonär då jag tycker det är ett sådant ocker-pris.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina S

  Hos oss (Ssrf) kostar det 100 kr om man inte är medlem och 70 kr om man är medlem. Den 30 kr skillnaden har att göra med försäkringen, du blir liksom ”medlem för en dag” så att försäkringen gäller om olyckan är framme.

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Där vi bor (snart bott) är 80-100 kr det vanliga. Vårt närmaste ridhus går det inte att rida enstaka gånger i, utan där måste man betala terminskort. Ägaren vill bara ha ”fasta kunder”. Där kostar det 1000 kr över vintern eller 1500 för hela året. Inte så farligt dyrt men vi har faktiskt skippat ridhuskort de senaste två åren och lagt pengarna på att underhållla utebanan istället. Jag rider ju för tränare i ridhus varje vecka dessutom, och när vädret har varit uselt har vi tagit med makens häst dit också, så har han ridit för sig själv under min lektion. Vi har absolut ingen koll på nya stället, och då vi troligtvis inte får klart någon ridbana innan vintern behöver vi hitta ett bra ridhus. Vi har ett fint ett par km bort, men det tror vi inte man får rida i alls som utomstående.

  Svara
 3. rackemarie

  Tror vi betalade 80 kr när vi besökte ridskolans anläggning senast. Då får man tillgång till två ridhus samt utebana. Lagom pris om man bara vill åka för att miljöträna lite. Skulle inte vilja betala mer än max 100 kr.

  Svara
 4. G

  85kr/gång eller ca 1000kr/år kostar det på vår ridklubb och då har man tillgång (vid ej lektioner) till ridhus, tält och utebana.
  I stallet där jag står får jag låna grannens utebana för en billig peng men i vinter får det bli ridklubben ibland.

  Svara
 5. Sandra

  I det ridhus vi rider i kostar det väl 80 kr för en enstaka gång, men det gäller bara om du bokat träning för någon av tränarna som finns. I övrigt måste man köpa terminskort a 2000 kr/ halvåret… Svindyrt tycker jag.. 20 år gammal manege som ”alltid” är upptagen av träningar, tyvärr har vi bara detta ridhus inom skritt-avstånd.

  Svara
 6. Susanna

  Hos oss måste man vara medlem för att få rida i ridhuset tror jag. Ett ridhuskort kostar 650kr i månaden, vad det kostar per dag vet jag inte. Men runt en hundring skulle jag tro. Då är det en stor klubb med stora ridhus som har väldigt bra underlag. Ridskolan är i två av ridhusen och i det tredje kan privatryttare rida från i princip 7.00 på morgonen till 22.00 på kvällen varje dag. Det finns hinder och annat att tillgå. Paddocken är gratis för medlemmar. Att man måste vara medlem för att få rida på området tror jag är för att det redan är så himla högt tryck, och om även icke-medlemmar skulle rida skulle det nog bli för fullt. Så precis som du säger så vill de nog inte ha dit icke-medlemmar.

  Så galet mycket pengar! Jag tycker att det är alldeles för dyrt trots att det är bra, så jag vet inte riktigt hur jag skall göra till hösten/vintern.

  Svara
 7. Anonym

  Hos oss kostar ridhuskort 100 kr per gång, 400 kr per månad, 1500 kr per halvår (har man ytterligare häst betalar man då 300 kr för den. Helt ok tycker jag prismässigt men tyvärr är båda ridhusen upptagna av ridskoleverksamhet varje eftermiddag och nästan hela kvällarna på vardagarna. Men i avgiften ingår även tillgång till stor belyst hoppbana med hinderpark och dressyrbana samt spolspilta med varmvatten.

  Svara
 8. Minstral

  Man kan ju också räkna ut vad det kostar att bygga ridhus och underhålla det. Ska det kosta 50 per gång får man vara väldigt många som rider i det då blir det ju upptaget. Jag är väldigt tacksam för att det finns de som bygger ridhus som jag får lov att hyra in mig i. Jag tycker 200 per gång är mycket, men jag förstår ju kostnaden. Hade jag haft eget ridhus hade jag absolut inte tagit mindre än 100 kr per gång om jag hade tagit per gång alls. Tror nog bara jag kört med helår och halvår. Halvår mellan 1500 och 2000, helår mellan 3000 och 4000. Men antagligen hade ingen fått rida där öht:) Är dock glad över att alla inte är lika tråkiga som jag utan istället är generösa med sina ridhus.

  Svara
 9. Lena Westre

  1200 om året betalar jag som medlem. Löser jag tävlingslicens för klubben får jag tillgång till ridhus och ridbana gratis.Skulle aldrig betala mer än hundra för enstaka tillfälle.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>