Mera lördag- fina tjockis!

Efter morgonens bestyr med Vicke styrde jag kosan till Vellinge för att fixa i ordning Zack och köra med honom till Eslövs ridklubb för att rida en LB:1.

Vädret var minst sagt omväxlande, jag red i både sol och ösregn så det var tur att det var varmt ute eftersom allting hann bli genomblött.

Framridningen var utomhus medan själva tävlingen hölls i ett litet ridhus som nog precis höll måtten eftersom domarbordet var placerat typ 30 centimeter från dressyrstaketet.

Många hästar hade stora problem med detta och glodde hur mycket som helst och även Zack tittade ovanligt ”häftigt” och länge innan han konstaterade att allting var som det skulle.

För att vara så iskall som han är i så gott som alla situationer så är det lite lustigt att han nästan alltid tittar på domarbordet- men han gör det oftast en gång och sedan är det bra.

Känslan på framridningen var nog den bästa hittills även om Zack faktiskt alltid gått bättre på tävling än hemma (konstig häst men inte mig emot det minsta….) och jag var otroligt nöjd med att han var så VÄLDIGT lätt i handen, inte alls så där otäckt stark och nästan opåverkbar som han då blir.

När han blir tung i handen blir också hela fronten 100 kilo tyngre och det är inte tal om att lägga någon vikt på bakbenen så allting blir en väldigt ond cirkel- svårt och jobbigt att rida och det ser så klart inte så kul ut heller då hästen redan i sig är kortbent.

Men idag var alltså känslan hur bra som helst och vi tog med oss den in på banan där Zack  efter att ha glott lite på domarbordet innan startsignal gjorde ett fint program som belönades med nästan 69 %.

Procenten räckte till en 4:e plats (3:an hade en HALV poäng mer så det är verkligen oftast knivskarp konkurrens) och jag fick med mig 2 par ridstrumpor hem för besväret. Bra pris då detta var precis vad jag behövde!

När Zack var tillbaka i sin gräshage åkte jag en snabb sväng till Vickis för att borsta lite på honom och ge honom några kilo morötter.

Nu lagar maken mat och med tanke på att allt  jag ätit tills nu, 18.00, är några bitar sockerkaka och en smal korv med bröd så ska det bli väldigt gott med mat.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>