Söndag- högsta betyg

Idag dök det mycket hastigt upp ett erbjudande som var för svårt att motstå; en stallkamrat med SNÄLL häst som även lotsat Kreon runt Grevies ägor på den tiden det begav sig skulle rida ut och frågade om jag ville följa med.

Trots att jag hade joggingbyxor (!) på mig och det kanske egentligen var lite för tidigt att prova på att rida ut efter att Vicke inte ens har varit i stallet i en vecka så accepterade jag- sällskapet var som sagt det bästa och just söndagar brukar ju vara veckans mest lugna dag vad gäller trafik och annat på vägarna.

Vicke tackade för förtroendet och skötte sig helt perfekt- vi började med att skritta en lång runda på både asfalt och gräs/stubbåker och sedan blev det faktiskt både trav och underbar samlad galopp på en gigantisk stubbåker.

Och där kan man väl säga att Vicke bekände färg- hade han inte varit så snäll som han faktiskt är så hade det säkert varit väldigt frestande att bara försöka sticka iväg i full fart över detta jättefält, särskilt som han har tagit det lugnt i nästan en vecka nu och skulle kunna vara full av överskottsenergi.

Men nej, bortsett från något taktande steg i skritten här och där och att han, helt naturligt, tittade till på vissa saker så gick han, som jag brukar säga ”som ett urverk”.

10 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Absolut och det förespråkar jag ständigt på bloggen. Ok, hästlivet kan inte leka 365 dagar om året men i alla fall 300 dagar ska vara roliga menar jag.

      Svara
      • CeciliaL

        VIsst ska det! Nu med min nya (nåja, inte så ny längre, men nyaste iaf) häst så ser jag VERKLIGEN fram emot varje ritt, och det har inte alltid varit så förut med tidigare hästar. Sååå himla kul! Grattis, och må detta flyt hålla i sig för det förtjänar du efter allt slit och krångel!

        Svara
  1. Åsa T

    Så härligt!! Är såå glad för din skull! Ja, flyt nu. Det är du värd kompis! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>