Fråga från en läsare om bra OCH billig utrustning

Som rubriken säger och som en läsare skriver:

Kan du inte be dina läsare ;-) att skicka in bilder på juste utrustning som inte kostar skjortan.
Kunde vara kul att se hur andra ser  och deras hästar ser ut och vad ni andra har för grejer.

Jag håller helt med- bara skicka in era tips, bilder, kommentarer!

Hat ni något som ni är speciellt nöjda med, som är prisvärt, håller bra kvalle, är snyggt osv?

 

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena

    Jag köpte ett vintertäcke på GHS för ett par år sedan, Börjes och svinbilligt. Tänkte att det duger som extratäcke. Det är skitbra visade det sig. Varmt och tätt, sitter bra, hållbart.
    Horseware regntäcken (och övriga också), helt enkelt super på alla sätt. Dyrare i inköp men håller år och efter år, därför tycker jag att de är billiga 🙂
    Köper gärna Gold Medal, träns och andra lädervaror. Hööks eget tror jag och de funkar lika bra som ett dyrare av ”fint” märke. Snygga, jag inser att de ofta är billiga kopior men det gör inte mig något.

    Däremot har jag övergett Hööks/Horzes schabrak. För korta stroppar, noppar sig lätt, knappt så sadeln får rum över tygstycket. Där lägger jag hellre några kronor extra på ett fåtal andra dyrare.

    Svara
    • Anonym

      Håller med om både horsewaretäcken ! Dyrare i inköp men bra passform, håller år efter år, inga bogskav = billiga i längden.

      Jag har ett par Ch-träns från Hööks som är köpta billigt, förvånansvärt mjukt o fint läder o snygga !
      //Linda
      ,

      Svara
  2. Birgitta

    Som alla som följt bloggen länge vet är jag ett stort fan av Ullared/Gekås.

    Skulle kunna skriva en bok om allt billigt OCH hållart (och snyggt) jag köpt där som banne mig vägrar att gå sönder :).

    Hade jag drivit någon form av hästverksamhet hade jag tveklöst åkt dit, oavsett avstånd, och köpt på mig massor av förbrukningssaker, täcken mm.

    Vad gäller schabrak har jag provat det mesta- billigt och dyrt och måste säga att Mias är bäst. De håller tveklöst formen bäst även om de är lite dyrare i inköp.

    Svara
    • Nina B

      Instämmer fullkomligt om Gekås ridbyxor i alla fall!
      Enda felet med dem är att de aldrig går sönder så att man får köpa nya! 😉

      Helt sant kanske det inte är – det som gått sönder på mina är insidan av fickorna, jag måste ha onormalt vassa sockerbitar. 😉

      Jag är ett fan av 50/50-ridbandage, alltså de där hälften är fleece och hälften stretch.
      Hittar jag sådana av märket ”HorseGuard” köper jag dem direkt, för mina äldsta (som jag visserligen bara haft som tävlingsbandage) höll i över tio år innan det började krypa ur trådar. De kostar oftast hälften av vad Eskadrons kostar.

      /Nina

      /Nina

      Svara
    • Liv

      Håller med dig Birgitta! Har provat tusentals schabrakmärken och det finns inget som slår Mias! Outstanding! Och om GeKås kan jag bara säga att det är vrakbilligt och söker jag täcke och är där inhandlas det där. Däremot tycker jag både att kläder på både rid- och damsidan är för det mesta (säg till 70-80%) vedervärdigt fula. Men säkert bra och hållbara!

      Svara
      • Birgitta

        Tycker det går att hitta enstaka ”damkläder” som är snygga men kvalitén brukar inte vara den bästa.
        Å andra sidan är detta inget jag förväntar mig av plagg för en hundralapp.
        Ridtröjor har jag hittat en del snygga OCH av bra/ hyfsad kvalle.

        Svara
  3. Titti

    Hansboschabrak gillar jag, snygga, billiga och ligger bra! Sen vet jag inte om dom är så hållbara men vad gör det man tröttnar ju ändå på dom och vill ha nya;)!! Annars är jag ett stort fan av Hööks, älskar deras Aressostövlar som är tillräckligt höga, fast dom bara kostar 1595:-!! Finns dessutom i brunt också som är så snyggt till vardags!
    Tycker annars att det är ett vinnande koncept att blanda billigt och märkessaker!! Sen är ju frågan vad man anser är billigt!! ALLT i hästvärlden är dyrt tycker jag, även det billiga;)!!/ Titti

    Svara
  4. Cia

    Gillar Hööks grejer, tycker att de är prisvärda och BRA!
    Köper ofast på deras REA när de har halva reapriset… då köper jag vintertäcken mitt i sommaren 😉 165 str brukar det ofta finnas kvar av.

    Här i Borås kan man även hitta bra grejer på Eko, har köpt ”hansbo” täcken där, de ser exakt ut som hansbo, fast heter något annat…

    När jag åker till GeKås handlar jag alltid Sjöbogårdens glansspray, för typ 60 kr och så den svarta flaskan med ”flug och insektspray”. Deras snabbstolp är också mycket prisvärda.
    Från GeKås köper jag gärna på mig, ridhandskar (funkar även utmärkt med arbetshandskar från tex jula), ridbyxor, toppar, västar , jackor hittar jag skor eller stövlar som passar så köper jag det också. Pengarna ska ju räcka till både sonen och mig.
    Gekås regntäcken och ute täcken är helt okej, funkar till sonens d-ponny. Men för min Winston så är de ofta för trånga i bogarna.
    Annas köper jag gärna saker begagnat, så som sadlar, shabrak och täcken kul att fynda fina märken genom ”salusidor på tex FB” och TRADERA!

    Sonen rider i en Henri de rivel flatbacksadel som vi köpte för.. 2900 kr.. och jag har en Henri de rivel, fletcher hopp (4500 kr, då 8 månade gammal) som jag köpt via http://www.hastnet.se. på annons.
    Dressyrsadel har jag dessvärre en ”dyrgrip” köpt från www. sadelkammaren.nu, en begagnad Amerigo CC.
    Ska ev. byta sadel för sonen och nu vill jag ha en Zaldi hoppsadel str 17 eller 17,5 tum och 31″ i bommen. Han har fått så långa ben.

    Winston har två träns, vardagstränset köpte jag på eurohorse för 2½ år sedan kostade 249 kr tror jag, vanligt enkelt träns med aachen nosgrimma. Fintränset är ett träns från Hööks, som jag fått i present rundsytt med bred aachennosgrimma.

    Hjälmar köper jag däremot INTE begagnat, senaste hjälmarna kommer från Hööks och jag hae en i mina ögon DYR lättviktshjälm som kostade 800 kr! som jag köpte för ett år sedan.

    Skriver som många andra häst och ridutrustning är trots allt dyrt och därför säljer jag av de grejer som vi inte använder.

    mvh
    Cia

    Svara
    • S

      Sjöbogårdens pälsglans finns även på ÖB, tips för dem som inte har så nära till Gekås 🙂 Där finns även tvättmedel för fårskinn och lite annat bra å ha till häst. Själv handlar jag mkt begagnat från div säljes-sidor på facebook (även tradera), det gör inget om det är använt några ggr om man får samma sak för under halva priset. Tex schabrak, benlindor mm. Annars håller jag koll på en del webshoppar som jag vet brukar ha bra outletsidor.

      Svara
  5. JohannaB

    Jag blandar lite, har dyra märken på ridbyxor eftersom jag är så lång att jag behöver tyska storlekarna med längre ben MEN köper bara ridbyxor begagnat (Tradera) eller vid utförsäljningar (halva priset, utgående modeller).
    Hjälm är jag också petig med, nuvarande hjälmen kostar tusenlappen, där vill jag både ha så väldigt skön, lätt och passande det ngnsin går och samtidigt så billigt att jag byter den så fort jag gjort en ofrivillig avstigning 😉
    Ridstövlar har jag också Hööks Arezzo, supersköna!
    Överdelar är billiga! Oftast utförsäljning eller billiga märken, det är liksom inget slitage på överdelarna egentligen…
    JULA är en ny favorit på överdelar, superbilliga och slitstarka.
    Jag köper gärna schabrak från Hööks, tycker de håller helt okej och finns i många färger och modeller. Har billiga träns, de brukar kunna dö lite hastigt ibland om hästen fastnar i något och då känns det lugnare med ett träna för några hundralappar än tusenlappar 😉

    Svara
  6. Paula

    Köper för det mesta ”märkesutrustning” men sällan till fullpris utan köper på mig när det är halva priset/halva reapriset 🙂 Köper mycket sällan ridkläder på GeKås men det mesta andra såsom olika tillskott, liniment o dyl. Blir Cavallos ridbyxor (har långa ben..), horseware/bucastäcken, samt för det mesta Eskadrons schabrak och lindor, men som sagt sällan eller aldrig till fullpris:-) Bästa fyndet som gjorts var ett par Petrie Anky Elegance dressyrstövlar som såldes ut för halva priset, fanns två par kvar i butiken varav det ena passade mig som om stöveln var sydd till mig:-)) Måste säga att jag fortfarande känner ”lycka” över det klippet!!

    Svara
  7. Madeleine

    Jag har nog en del blandat. Mest bra kvalitetskläder och tillbehör till hästen.
    Att man får vad man betalar för tror jag stämmer för det mesta.
    Jag tycker det är tråkigt att handla, därför väljer jag säkra märken som håller länge.
    Men visst handlar jag på Hööks oxå.
    Men skulle se det som ett dödsstraff att åka till Ullared för att fynda.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>