Som en människa

människobarn

Jag vet inte hur många gånger jag har hört maken säga ”hon är ju som ett litet människobarn” om Soya och jag kan bara instämma.

När hon snusar så sött bredvid oss eller ligger och drömmer…eller bara ÄR :)!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Haha, det stolta modershjartat (och fadershjartat) ser vad det vill se! 🙂 Jag alskar hundar, men har aldrig sett vara som bebisar, det bara ligger inte for mig. Jag ser bedarande hundar, inte lurviga sma barn. 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Fast jag tycker verkligen att Soya ser ut som en människa i många lägen 🙂 och det hade du nog instämt i om du hade sett henne ligga och sova bredvid oss tex.

   Observera att det finns en mängd hundar jag aldrig ens hade övervägt att HA i soffan/ sängen men just vårt lilla sämskinn tycker jag inte det är det minsta störande :).

   Svara
 2. Madeleine

  Innan jag fick barn var den förra hunden en som en människovän. Om min hund inte var välkommen dit jag skulle så gick jag inte heller. Mycket sårad var jag.
  Men så kom barnen, och hunden blev en hund.
  Nu idag är barnen stora, så den nya hunden har åter blivit någon jag gärna tilldelar mänskliga positiva drag.

  Svara
 3. Cristel

  Men värdet av ett djurliv är lika stort som ett människoliv. De blir en otroligt viktig del av vårt liv, vad man än ser dem som.

  Svara
  • Prick

   Jag tycker INTE att ett djurliv ska värderas som ett människodito. Många med den inställningen håller det sjuka/gamla djuret vid liv ”för länge” och orsakar onödigt lidande.

   Djuret kan ju ändå bli en mycket stor del av ens liv.

   Svara
   • Birgitta

    Trots att jag alltid avgudat mina hundar (och hästar också för den delen) håller jag med.

    Jag hoppas att jag är klarsynt nog att se när ”det är dags” för även min erfarenhet är att en del har svårt att se detta, framför allt hos det EGNA djuret (”mina barn och andras ungar…..”.

    Oavsett hur man värderar djur kontra människoliv så är det ett faktum att de förstnämnda för VISSA är värda både lika mycket och till och med mer än människor. En del har kanske inget annat umgänge än djuret/ djuren, självvalt eller pga andra oönskade omständigheter.

    Svara
 4. Trasselkvast

  Jag tror inte det var så Cristel menade. Hon menade nog att värdet av sällskapet, livskamraten mycket väl kan vara minst lika värdefullt som någon människas.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>