Mera söndag- första rosetten

bild(11)

Som ni kan se på bilden ovan var det verkligen en minst sagt blöt tävlingsbana jag och Vicke beträdde när vi skulle rida LB:1.

Framridningen var likadan om man valde att inte rida i det lilla ridhuset och på ett sätt var det ju bra; man kunde förbereda sin häst på vad som komma skulle.

Nu såg jag inte så där jättemånga ekipage men de jag såg verkade faktiskt inte speciellt berörda av att paddla runt i vattnet- en del tvärtom nästan dansade fram?!?!

Jag brukar verkligen inte vara den som ”bangar” men min lust att stryka mig var faktiskt stor- dels kändes det inte så frestande att dra på sig den redan sedan tidigare blöta ridjackan och dels trodde jag inte att Vicke skulle tillhöra ”dans-kategorin” av hästar. Och så var jag redan så nöjd med föregående klass att jag tyckte att vi hade kunnat åka hem nöjda så.

Men eftersom klubben hade varit mycket justa och låtit mig starta sist i klassen (jag har jour i mitt stall och lyckades med nöd och näppe få ihop utsläpp och intag med tävlingen emellan) så stannade jag kvar och uthärdade.

Och med facit i hand var det bra :)!

Trots att ritten inte kändes lika flott som den förra (fast det spända var tack och lov i princip borta- helt enligt plan och det var därför jag VILLE rida 2 klasser)  så plaskade vi ihop strax över 67 % och hamnade på samma poäng som 3:an men blev 4:a eftersom vi hade sämre betyg på de allmänna intrycken.

Men en ny 7:a på sitsen…vad säger ni om det?

Och ursäkta att jag tjatar men en lättare häst att ha med sig på tävling får man banne mig leta efter, i alla fall om jag ska döma efter dessa 2 tävlingar som vi genomfört.

Nog för att alla mina hästar har varit mycket snälla, även knäppgöken Kreon faktiskt men de har ändå inte stått som statyer när man sadlar tex vilket Vicke gör utan tvekan. Allting blir ju så mycket lättare på detta vis och även om det inte i först hand var för att han är snäll att ha med sig på tävling som jag köpte honom så tackar jag och tar emot, mycket belåten.

8 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>