Mera torsdag- härlig trav

Idag i ridhuset fick jag smaka på vilken fin trav Vicke kan leverera, i alla fall efter en god stunds intensiv ridning, mest i galopp.

Han stampade ifrån väldigt fint och jag kunde sitta och bara ”åka omkring” om jag ville och annars reglera traven väldigt lätt och bra.

Jag njöt verkligen och nu får målet bli att kunna komma till denna trav så fort som möjligt- inte när passet nästan är slut.

Jag började med skänkelvikningar som i alla fall KÄNDES fina och mycket bättre än vanligt och därefter fortsatte jag med slutor utmed långsidorna där jag började med en 10-meters volt ur vilken jag gick över till sluta direkt. Även detta kändes bra så då gick jag över till galopp- mest förvänd sådan.

Formen var liiite lägre än om jag hade visat galoppen på tävling men oj vad fint det gick!

Jag kunde sitta blickstilla med hängande ben och det var bara när jag ville samla galoppen som jag behövde påminna lite med skänklarna.

Den förvända galoppen kändes riktigt fin, framför allt åt det ena hållet men egentligen var båda absolut godkända.

Som med Zack handlar nästan allt om styrka eller bristen på densamma ännu men Vicke är ju bara 6 år så det finns, tycker jag både gränser för vad han BORDE kunna och vad jag KAN kräva än så länge.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>