Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du ska gå på din klubbs årliga fest som brukar vara en mycket trevlig men också ganska ”uppklädd” tillställning där du ibland knappt känner igen dina klubbkamrater- så fixade till tänderna är de :).

Till festen får man bjuda med en kompis och du vill gärna ha med dig en viss person som du dock vet är totalt ointresserad av kläder och i princip bara går i jeans och tröja till vardags.

Hur gör du?

* Berättar för kompisen om hur folk brukar klä upp sig på denna fest och föreslår att ni kan shoppa lite kläder gemensamt inför eventet (för du vill också klä upp dig).

* Berättar för kompisen om hur folk brukar klä upp sig men säger inget som kan tolkas som att du har några synpunkter på kompisens kläder.

* Säger inget alls om klädsel till kompisen fast du själv kommer att klä upp dig.

* Säger inget om klädsel då du själv mycket väl skulle kunna komma till festen i jeans och tröja även om du ”vet” att nästan alla kommer att ha kjol/ klänning/ finbyxor.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    * Berättar för kompisen om hur folk brukar klä upp sig men säger inget som kan tolkas som att du har några synpunkter på kompisens kläder.

    Svara
  2. Cristel

    Jag säger såklart att alla brukar vara uppklädda som på en galamiddag med tillägget att man ju väljer det själv.
    Det är ju hemskt att komma till en fest och vara helt fel klädd om man inte valt det själv.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Oavsett vad jag tycker om hur kompisen klär sig talar jag ju om vad som gäller för festen. Håller med Cristel om att det inte är kul att komma fel klädd för att man inte fått information/fått fel information. Om man sen själv vill klä sig på ett annat sätt är det ju en annan sak. Mina kompisar får klä sig precis hur de vill.

    Svara
  4. CeciliaL

    Samma som ovanstaende dvs tala om vad som galler, och vad jag sjalv ska ha pa mig, och sedan lata dem bestamma sjalva. Givetvis hjalpa till att valja/handla om de ber om hjalp, men skulle inte foresla det sjalv.

    Svara
  5. Ann

    Man berättar ju av ren artighet vilken klädsel som gäller på en tillställning! Hade det varit jag som skulle på denna fest så hade jag också meddelat att JAG också avsåg klä upp mig eftersom jag gillar det. Sen skulle mitt sällskap självklart själv få välja sin egna klädsel.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>