Dagens (storm)fråga

Har ni märkt av stormen hos er?

Har den påverkat er hästhållning?

Våra hästar kunde vara ute hela förmiddagen även om det kom en hel del regn på dom. Därefter fick de gå in och det var dom nog tacksamma över eftersom det hade börjat blåsa en del.

Själv avbokade jag min planerade uteritt men kunde longera utan problem i ridhuset- just nu skulle jag inte våga leda ut Vicke en meter utanför stallet ens.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bea

    Nja, nån klass tre varning är det ju inte 😉 Det blåser lite grann. Fast tydligen ska det värsta komma om ett par timmar här (Småland). Vi tog in hästarna vid tre, då regnade det som tusan och började blåsa upp. Och hästarna såg väldigt nöjd ut när de kom in 😉

    Motionerade min häst på samma vis som du gjorde med din. Tyckte det var dumt att ge sig ut på den tänkta promenaden ifall stormen skulle dra igång, så då fick det bli ridhuset istället. Jag har samma inställning till longering som du, så det här var en nödlösning som jag tar till ca en gång i halvåret 😉

    Svara
  2. Cristel

    Här är det lugna gatan. Det var värre igår. Kanske drar det igång sen, men antagligen inte.

    Svara
  3. Eva

    Märkt av stormen? Nja, inte mer än att jag och maken skulle varit på väg till Paris men vi kom inte ens till Kastrup. Öresundsbron stängdes och vi fick vända kosan hemåt igen. Jag hoppas vi kan komma iväg imorgon istället så att hotell och hemresa inte brinner inne också. Fy för stormar!

    Svara
    • Birgitta

      Men fy så trist! Men du menar alltså att du inte märkt av stormen i Malmö? I Staffanstorp blåser det rejält- Soya ville vända i dörren när hon tittade ut.

      Svara
  4. Sofia M

    Våra hästar kom in lite tidigare än vanligt och vi ”stormsäkrade” hela anläggningen. Vi planerade att inte ställa in några lektioner. Hur det blev med det vet jag inte, jag slutade kl 15.

    Folly vände inte när hon tittade ut genom dörren. Tvärt om, hon rusade ut på gården och jagade löv 😀

    Svara
  5. Eva

    Jag var lite lätt ironisk. Det stormade så in i h**vete och när vi försökte att ta tåget i Hyllie trodde jag att vi skulle blåsa bort. Matias fick trycka ner rullstolen med mig i för den lyfte i vindfånget. Mina 50 kg var inget att ha! Vi fick åka hem igen och jag vet inte hur många välta träd jag såg på vägen. Fy!

    Svara
  6. Anna-Kajsa

    Jag skulle ha hämtat ner de två sista hästarna till Skåne men fick skjuta på det ett dygn. Hästen som redan är här nere fick komma in vid lunch, och hon var tyvärr rätt uppjagad av blåsten (och kanske av det faktum att det finns höns här). Jag fick till och med byta box så hon inte behövde stå ensam i sin stallavdelning. Maken tog sista tåget som gick från Malmö hem, och sen var vi strömlösa resten av kvällen

    Svara
  7. Minstral

    Igår hade vi ingen ström så det blev till att natta hästarna mha ficklampa. Nu på morgonen har vi gått runt och kollat och kan konstatera att det är tur att vi har semester för det kommer att ta tid att röja upp, sätta fast takpannor, laga staket, resa vindskydd m.m. Djävla skit helt enkelt!

    Svara
  8. G

    Vi lämnade kvar ponnyn på ridskolan där dottern är på dagridläger så hon inte skulle behöva gå ute på natten då de varnat för väldigt mycket regn. Märkte inte av något faktiskt men hörde av andra att det tydligen regnat en del i natt.

    Svara
  9. Agata

    Äsch enda skillnaden hos oss (bor med gångavstånd till havet) var att hästen fick komma in redan vid lunch. Annars lyckades vi avverka både en shoppingrunda i staden 7 mil bort, lite bakning och hunden kunde inte bry sig mindre när vi gick på långrunda vid 8 på kvällen (:

    Svara
  10. Rie

    Jag har tänkt på er hästägare i Skåne med omnejd när jag hört/läst om ovädret.
    Själv sitter jag ju högt upp i norr där vi har det bara bra….lite höstregn bara.
    Tur att allt har gått relativt väl.

    Svara
  11. Elvira - BARAELVIRA.SE

    Hästen fick stå inne under natten (går annars ute dygnet runt än så länge), medan jag var fast i Stockholm eftersom tågen till Malmö var inställda just då jag skulle åka hem..!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>