Äpple-ras!

storm

Nja….liiite mer än så blåste det hos oss i alla fall :)!

 

I makens och min trädgård finns ett äppelträd som varje år, utan undantag, gett oss kopiösa mängder frukt ända sedan vi flyttade hit för mer än 10 år sedan.

Varje år brukar det också bli en del äpplen som ”hänger kvar” i trädet- för svåra att nå med varken stege eller kratta och där har de dinglat tills de har skrumpnat bort mer eller mindre.

I år har jag som vanligt ändå försökt att få ner så många äpplen jag kunnat nå och det har retat mig att så många envist klamrat sig kvar på sina grenar.

Men efter gårdagens storm fanns ”no mercy” kan jag säga- ALLA äpplen utom ett (!) enda låg på gräsmattan i morse- bara att plocka!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Görel

  Jag har ett äppelträd där äpplen fortfarande håller fast vid grenarna och det trots den kraftiga vinden. Fick kryssa mellan stora nedfallna grenar, träd och annan bråte när jag skulle till jobbet igår. Så det blåste betydligt mer än på bilden hemma hos mig i sydöstra Småland i alla fall, men inte som under Gudrun eller Per förstås.

  Svara
 2. Minstral

  Det är ju lite så att eftersom stormen mest verkat ha härjat i Skåne, Halland och inte resten av Sverige så finns den inte;)

  Vi drabbades mycket värre av Simone än tex Gudrun som var som en liten fjärt i jämförelse:)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>