Onsdag- bästa traven!

Mmmmm…vilken fin trav Vicke lät mig känna på idag!

Jag hade redan på förhand bestämt mig för att värma upp en lite längre stund i galopp för att sedan försöka få fram en mer kvalitativ trav och min strategi visade sig vara väldigt lyckad.

Jag har aldrig kunnat variera traven så bra som idag och framför allt den samlade traven var riktigt fin och VERKLIGEN samlad. Kanske är det så här jag kan komma till passage så småningom?

Mellantraven är fortfarande ingen mellantrav utan något mitt emellan arbetstrav och mellantrav men hellre en fin ”svag/för liten mellantrav” än en dito där benen bara trummar fortare utan vila i steget.

Formen var lite för låg medan jag gjorde denna mängd travvariationer så lätt och bra men även detta tycker jag är helt ok så här i början.

Och jag satt hur obehindrat som helst och kan i dessa lägen knappt fatta hur jag tidigare kunde skumpa omkring som jag gjorde.

Kanske har min justerade sadel gjort sitt till eller så är ”bara” så att Vicke är mer avslappnad nu och att vi har lärt känna varandra bättre?

Oavsett vilket var det verkligen härligt att trava omkring så här och jag ville knappt sluta; hoppas bara att jag kan få till detta så här bra hela tiden framöver eller i alla fall oftare och oftare- då kommer det att bli riktigt bra!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>