Nu har även jag fallit till föga (kanske)

kjol

Förra vintern, eller om det var ännu längre tillbaka sedan, frågade jag er läsare om täckkjolar i stallet.

För MIG kändes det väldigt märkligt att gå omkring i kjol i stallet men flera av er var översvallande positiva och tyckte att plagget var hur bra som helst, även i denna miljö.

Och som vid flera andra tillfällen genom åren då jag INITIALT varit total motståndare till något så har jag sakta men säkert velat/ vågat prova och ofta blivit positivt överraskad har jag nu bestämt mig för att undersöka täckkjolens påstådda förträfflighet.

Det började i Gekås förra veckan- jag såg att de sålde dun-täckkjolar på damavdelningen och priset låg runt 300 kronor.

Dock fanns det bara extremt grälla färger kvar, skrikigt orangea och lila och det var faktiskt bara detta som fick mig att avstå men fröet var så att säga sått.

Jag kollade vad UHIP:s kjolar kostade på nätet men där avskräcktes jag av priset (runt tusenlappen) eftersom jag ju de facto inte VET om jag kommer att gilla att gå omkring i täckkjol.

Till slut hittade jag denna kjol, beställde den och när den kom så tycker jag att den verkar hur bra som helst.

Nu är det bara att invänta kylan och ge kjolen dess eldprov :)!

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sofia M

  Den verkar bra och till ett rimligt pris. Synd bara att man inte kan rida i den som man kan göra med UHIP :S

  Svara
 2. Anna-Karin Eng

  Det är ju ett väldigt smidigt plagg att dra över kläderna när man ska ut istället för byxor. Jag ska kanske testa jag med. När kroppen återfått sina normala former då. Svårt när man är en silltunna.

  Svara
 3. Marie Nordström

  Har en liggande i bilen alltid! Perfekt att dra på sig i stallet på hundpromenaden, tävlingar osv, utan att behöva ”klydda” med blixtlås o skitiga skor!

  Svara
 4. Jenny

  Nejmen du har nu missat halva tjusningen med täckkjolen i det att du inte kommer kunna rida i den!

  Svara
  • Birgitta

   Fast till just ridning hade jag ändå inte tänkt ha den- dels har jag ett par jättebra termobyxor till detta och dels så tycker jag oftast att jag håller mig tillräckligt varm av att rida (i alla fall i ridhuset).

   Sedan finns det inget som hindrar att jag köper FLER kjolar om jag nu skulle inse deras förträfflighet men att prova för 199:– kändes som en bra första nivå :).

   Svara
   • Anna-Kajsa

    Fast rida i termobyxor? Det skulle iaf inte jag kunna tänka mig. De är ju ostretchiga och klumpiga. Finessen med kjolen är ju att den bara är på ovansidan av låren när man rider. Undertill är det som att rida i bara ridbyxor, men man har något varmt på den delen av benen som jag tycker är där man fryser när man rider. Fast jag rider ju sällan i ridhus då – och när jag gör det (och tränar för tränare) klarar jag mig för det mesta i bara ridbyxor. Men även då kan kjolen vara bra att ha när man skrittar fram och skrittar av. Den är ju jättelätt att ta av och på tack vare dragkedjorna.

    Svara
    • Birgitta

     Om jag rider i termobyxor rider jag ENDAST ut och ”jobbar” liksom inte hästen utan åker mest omkring :). Då är de inte klumpiga för jag köper inte de som är avsedda för ridning (DE är klumpiga, tjocka och otympliga) utan ”vanliga” som är mycket nättare.

     Svara
 5. Åsa T

  Jag använder min till och från jobbet på vintern, helt suverän. Min är termo på insidan och jeanstyg på utsidan, så den smälter ihop med mina byxor. Helt suverän! Däremot gillar jag den inte på hundpromenader, den tar lixom i benen.. så då åker täckbyxorna på. 🙂 I stallet hade jag alltid skodda termoridbyxor som jag köpte billigt i ullared för säkert 6-7 år sedan och de har verkligen levt upp till mina förväntningar och mer därtill. 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>