Dyrare transport än häst?

Kommentaren ”man köper väl inte en häst för 50 tusen och en transport för hundra” från en annan hästmänniska fick mig att börja fundera.

Ja, gör man det…köper en mycket dyrare transport än häst alltså?

Det kan man ju så klart göra om man vill men JAG skulle inte göra det.

Om jag ”bara” hade säg 150.000 att handla för hade jag hellre lagt säg 100.000 på hästen och 50.000 på transporten eller till och med mindre på den sistnämnda.

I min värld rullar en transport lika bra om den kostar 30, 50, 90 eller 120 tusen- det är mer annat som skiljer, som det rent estetiska framför allt och diverse finesser så klart men det är ju inte så att man får köra fortare med en dyrare transport eller att den liksom ”åker bakom bilen” på ett sååå mycket bättre sätt bara för att den kostat mycket mer.

Min första transport kostade 7500 kronor om jag minns rätt och oj vad den rullade till alla möjliga event (jag hyrde även ut den väldigt mycket) under flera år- utan problem.

Och redan på den tiden (ca 25 år sedan) fick man möjligen en fd travare eller galoppör för samma summa- inte ett ok halvblod i ridbar ålder tex.

Till skillnad från transporterna menar i alla fall jag att det kan skilja ganska mycket på en häst som kostat 30, 50, 90 eller 120 tusen- i alla fall om vi ska generalisera.

Och eftersom jag vet att det trots ovanstående resonemang finns de som absolut har en långt dyrare transport än häst undrar jag hur ni resonerar? Tillhör ni rent av denna skada och varför har ni gjort detta val?

26 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena Westre

    Haha, mitt i prick. Min första häst och min första transport, ingen dera var något speciellt att hänga i julgranen. Men hästen var i alla fall dyrare. Sedan flyttade vi och jag tog BE-kort. Det öppnade helt nya valmöjligheter. Därtill går min transport väldigt mycket då vi trailar till ridhus för egen ridning, träningar, tävlingar, hämtar strö, hämtar hö. Vi har två hästar som ska kunna åka säkert och någorlunda komfortabelt. Men jag erkänner, under letandets gång höjer man ribban. Det slutade ganska högt får erkännas och ja högre än hästen. Men jag kan ju inte byta hästen för att den ska vara dyrare än plåtlådan den åker i 🙂 Idag är jag lycklig ägare till en gammal häst som är mig väldigt kär och ett Umesläp B60. Och jag ångrar mig inte att det blev just den vagnen även om jag säkert kunde hittat en billigare. Men jag känner mig trygg med det och har en helt problemfri dragvardag. 🙂

    Svara
  2. S

    Min transport var dyrare än hästen – därmed INTE sagt att jag har en dyr transport utan att jag fick min häst för en symbolisk summa. MEN eftersom min häst ändå är det värdefullaste jag har så undersöker jag nu möjligheterna att uppgradera transporten till en nyare, för att han ska kunna åka ännu säkrare och bekvämare. Och för att jag själv ska slippa slita ut ryggen på att hantera en otymplig transport. Tänkte först att vi inte skulle åka så mkt, men under vår/sommar/höst har vi nog använt den minst två ggr i veckan och det tycker jag motiverar att lägga lite mer pengar på transportmedlet. Under vintern blir det nog mer sällan eftersom jag tycker det är otäckt nog att bara transportera mig själv efter vägarna då.

    Svara
  3. Lena B

    Eftersom jag inte åker särskilt ofta så hyr eller lånar jag transport i dagsläget. Hästen är inköpt för symbolisk summa, så vilken transport jag än skulle köpa så hade den varit dyrare;-)
    Skämt åsido – beroende på vad jag skulle tycka mig behöva i transportväg så får det väl kosta en del, men inte mer än jag anser mig ha råd med. För mig är det viktigaste att transporten är säker och funktionell för just mig och min häst.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, egentligen är det väl frågan om hur många av de som äger transporter som hade ”tjänat” på att hyra dessa i stället så sällan som vagnarna rullar?

      Men har man råd så kanske man inte räknar på detta vis utan vill ha sin transport vare sig man nyttjar den mycket eller ej.

      Ett tag åkte jag iväg och tränade 2 gånger i veckan och tävlade nästan en gång i veckan. Hyrde dessutom ut min billigt inköpta transport väldigt ofta så den betalade sig verkligen flera gånger om.

      Dessutom ÄR det en trygghet att ha egen transport om man måste åka iväg akut tex, framför allt om man står på en liten anläggning där ingen har eller vill låna ut sin transport.

      När jag köpte mitt första släp för ca 25 år sedan var jag nästan ensam transport-ägare på ridskolan trots att vi hade kanske 30 privathästar uppstallade på den tiden.

      Då rullade mitt uthyrningsbara släp väldigt ofta som sagt.

      Numera är det långt vanligare att folk har egna transporter- på den anläggning där jag står nu har vi ca 18 hästar och runt 10 transporter!

      Svara
      • CeciliaL

        Men ”åka akut” – HUR ofta gör man det? Har haft egen häst sen jag var 14 och har ALDRIG åkt akut. Är det akut med en häst så kommer väl oftast veterinären till en själv? Jag menar, när jag tänker ”akut” vad gäller häst, så kan den knappast gå in i en transport själv.

        Mina transporter har väl kostat ungefär samma som hästarna, men det är väl mest för att araber är billiga. Planerar köpa en begagnad Ifor Williams närmaste månaderna och den lär väl kosta ungefär samma som nya hästen också, då IW är rätt dyra och araber fortfarande billiga! 🙂

        Svara
        • Birgitta

          Tja…jag har kört upp en hel del hästar som haft kolik akut till djursjukhuset i Helsingborg när jag stod på ridskolan, så även Decima som blev akut buköppnad.

          Svara
          • CeciliaL

            Jaha, ok. Har inte hant mig. Har haft kolikhast kanske 5 ggr, men da har veterinaren kommit ut och sa har det fixat sig utan nagon operation, tack och lov. Tycker kanske det later som om det ar vanligare i Sverige att ta hasten till klinik? Det ar litet overkurs for oss, tycker mest man ringer ut veterinaren om det inte ar en vansinnigt vardefull tavlingshast eller man fatt remiss for nagot mysko problem och maste ta sig till veterinarhogskolan. Sjalv har jag tagit dit hasten ibland, men det var for att jag jobbade dar, sa det var enkelt. Red t o m dit en gang, da hasten envisades med att bli halt men sedan inte visa nagot for veterinaren, sa han foreslog att jag skulle rida dit sa han kunde se den direkt efter en rejal ridtur. 🙂

          • Birgitta

            Jag gissar att det delvis handlar om TILLGÅNG- dvs i Skåne vimlar det av kliniker med hight-techutrustning så då väljer extremt få att tex göra hält-utredningar (som jag gissar är den vanligaste anledningen till att man anlitar veterinär) hemma.

            Med kolik tycker jag att det inte är helt ovanligt att man först ringer ut en veterinär som efter en eller två besök ÄNDÅ kan anse att man ska åka in till djursjukhuset.

            Vårt försäkringssystem i Sverige bidrar nog också till frekventare klinikbesök än utomlands- har vi väl betalat självrisken på runt 2-3000 så kostar det oftast inte (mycket)mer att åka till klinik än att ringa ut veterinär som debiterar för sin resa osv.

  4. Birgitta

    Jag har ju själv bytt upp mig rejält på transportfronten (liksom på hästfronten för övrigt) och det är väl (?) ganska naturligt.

    Den första transporten kostade som sagt runt 7500, nästa kanske 15.000, därefter låg väl några transporter på runt 25.000, sedan ett hopp upp till runt 50.000 och den sista kostade omkring 100.000 (den enda jag köpt ny och enbart för att jag fick ett mycket bra inbytespris för den gamla så jag la väldigt lite ”emellan”).

    Givetvis finns det en hel del fördelar med ett nytt släp framför ett som har 10-15 år på nacken- det vore ju konstigt annars.

    Men släp HAR bra andrahandsvärde, håller bra (mitt släp som nu väl är 4 år gammalt eller nåt har fortfarande nyskicksutseende) och den bästa fördelen framför hästar:

    MAN KAN BYTA UT RESERVDELAR 🙂 🙂 🙂 !!!!!

    Svara
  5. sofia

    Japp så kan man göra!!!

    Jag har ett kallblod för 50 000kr och en transport för 130 000kr. :-p

    Svara
  6. Prick

    Men hästen inköpspris är ju bara en liten del av vad det kostar att ha häst. Om man har två ”billiga” hästar/ponnys, är det ok att ha en transport för deras sammanlagda värde =/ ?
    Märligt sätt att resonera tycker jag.
    Hur mycket får då bilen kosta som man ska dra med? Eller beror det på hur mycket man själv är värd?

    Nä, jag tror nog att de flesta köper vad de har råd till, oavsett det gäller häst, transport eller bil. Man gör förmodligen en lämplig fördelning av investeringen också. Har man lite mindre medel blir sakerna till lite lägre pris och har med en outsinlig kassa kan man kosta på sig desto mer lyx.

    Svara
    • Birgitta

      Det är väl ingen här som har sagt vad saker och ting SKA få kosta- men både den som fällde ursprungskommentaren och jag kan tycka att det är konstigt om man väljer att lägga mer pengar på en transport än en häst.

      Åter igen: man får göra som man vill men om man vill satsa på ridningen, kanske träna och tävla så borde man väl vilja skapa de bästa förutsättningarna?

      Och om man har en begränsad kassa så skulle i alla fall jag hellre lägga merparten av denna kassa på hästen än transporten.

      Sedan kan det så klart också finnas massor av undantag och speciella omständigheter som gör att tex transporten är dyrare än hästen men jag pratar rent generellt nu och om man alltså har begränsade tillgångar typ; jag saknar både häst och släp och har bara XX kronor att handla för- vilket prioriterar jag.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        I det fallet skulle jag nog lägga typ hela budgeten på hästen misstänker jag :-D. Men sen beror det ju lite på hur likviditeten ser ut vid det tillfälle då häst eller transport behöver anskaffas/bytas. För oss var det god ekonomi att skaffa en lite dyrare transport som lagligt och bekvämt drar två hästar. Annars hade vi ju varit tvungna att ha två transporter och två dragbilar. Hästar har vi köpt i olika prisklasser, lite beroende på situation där med – vi har egna uppfödningar som är svårt att värdera (men som kostar en hel del att få fram, men man betalar ju i portioner istället för allt på ett bräde) och vi har köpt både yngre hästar och hästar som är startklara.

        Svara
      • Prick

        Nåväl, det är möjligt att jag missuppfattat men kände ändå att om man har en transport som är inköpt för en mindre summa än hästen så tillhör man en viss kategori, därav min kommentar.

        Själv har jag en häst som är köpt för mindre summa än transporten. Jag byter transport ca var 4:e år och byter bil var tredje. Hästen kan få hänga med fler år ibland :).

        Svara
        • Birgitta

          Ja, man är olika.

          Min bil är snart 14 år gammal och jättefin enligt mig så den får hänga med så länge det bara går. Transporten har jag inte heller några planer på att byta ut på flera år. Förhoppningsvis gäller samma sak för Vicke :)!

          Svara
  7. Johanna

    Min transport var dyrare än min häst. Idag, 2-3 år senare, skulle jag väl värdera dem på samma nivå ungefär. En häst kan ju stiga i värde, det gör aldrig en transport, om man inte pimpar den nåt helt otroligt eller fått den av någon? 🙂

    Jag tycker inte det är något konstigt att köpa dyrare transport än häst. Men så är jag en av dem som aldrig skulle kunna tänka mig att ge mig ut på vägarna i något gammalt eller opålitligt. Gäller både bil och släp. Förresten är bilen värd mer än hästen idag, och definitivt vid inköp 🙂

    Svara
  8. Lotta

    Har precis köpt en ny transport som kostade tre gånger så mycket som hästen i inköpspris….Nu var min häst billig. Transporten köper jag på avbetalning och hoppas slippa byta på länge, länge, länge….

    Svara
  9. lindaw

    Vi valde att köpa en ny transport som är betydligt mer ”värd” än våra hästar men det beror delvis på att vi använder den en hel del även till andra saker! Vi valde den modellen som går att öppna bakluckan både som ramp och dörr. Därmed går det att lasta på saker direkt med truck tex. Detta gjorde att mannen var betydligt mer positiv till bytet!

    Svara
  10. Birgitta

    Två andra aspekter på varför jag resonerar som jag gör har till att börja med att göra med synen på lån/ avbetalningar.

    Många tycker ju att det är helt ok att köpa en transport på avbetalning medan jag skulle undvika detta till varje pris om jag verkligen inte var absolut tvungen. Och det är väl så många transportköp i 100.000-kronors klassen eller dyrare finansieras misstänker jag.

    En annan sak är att ridningen är så himla viktig för mig och att jag verkligen vill optimera chanserna till fina ridpass så ofta som det bara någonsin går.

    Jag har haft hästar som jag slitit med ganska mycket och vill inte ha det så igen om det kan undvikas.

    Och ja, jag är fullt medveten om att PRISET på en häst så klart inte allena avgör ridkänslan osv men jag har varit med så länge att jag ”vet” att chanserna till bra ridpass utifrån MINA krav är långt större med en häst för 150 än 50 tusen GENERELLT.

    Jag tycker i princip alltid att det går bra när jag rider- både Vicke och knäppisen Kreon och detta ger mig så mycket och är värt så mycket.

    Jag ser många, många hästägare som inte alls känner som jag och nu säger jag inte att de skulle sälja sina 100.000-kronors släp och köpa en dyrare häst i stället för att bli lyckligare men JAG är det i alla fall med en dyrare häst än transport.

    Och i ”värsta” fall behöver man ju inte en HA en transport….de går ju faktisk att hyra :).

    Så därav MINA prioriteringar.

    Svara
  11. Minstral

    Min transport är definitivt dyrare än hästen. Och ännu mer absolut dyrare än våra ardenner. Tycker ämnet är fånigt. En ardenner köper man för ca 15000 och då är det dyrt, ska den då åka i en transport värd mindre än det? Alla köper inte hästar för 100-150 000 men alla hästar ska väl få åka i en bra transport. Det har ju inte alls med vartannat att göra.

    Svara
    • Birgitta

      Fast det är ju inte det diskussionen handlar om; att släpet ”måste” kosta mindre än hästen utan det intressanta i att vissa betalar långt mer för ett släp än för en häst fast de har en begränsad budget.

      Och eftersom i alla fall jag hela tiden pratat i generella termer vad gäller RIDHÄSTAR så är det så i min värld att få ridhästar kostar tex 15.000 utan snarare i vart fall det dubbla om inte mer. Och JAG (och den som fällde ursprungskommentaren) tycker att det är lite konstigt att man tex köper en häst för 30 papp men ett släp för det dubbla.

      I min värld kan man köpa en fullständigt ok transport för runt 30.000- det behövs verkligen inga fantasipriser för att köra både bra och säkert.

      Svara
      • Minstral

        Fast jag skulle gärna haft en b-kortslastbil och de är dyra som f-n. Jag har aldrig förknippat vad ett släp kostar med vad en häst kostar. Eller vad en häst kostar och vad en sadel kostar. Det är det jag menar, jag har aldrig tänkt att det skulle vara något konstigt att jag köpte en häst för 50000 och en transport för 100000. Jag gör inte den kopplingen helt enkelt:)

        Svara
        • Birgitta

          Åhhh ja…en b-kortslastbil….VILL HA :). Men kommer aldrig att köpa så vida jag inte vinner en mycket stor summa pengar.

          Svara
  12. Jennifer

    Jag har en bättre… Sadel för dubbla summan hästen kostat 😉 Då är det inte heller någon Childeric vi pratar om, utan en ganska ”normal” sadel i 15k klassen.

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, jag vet också sådana exempel och tyvärr…det spelar ingen roll hur bra/ dyr sadel (eller annan utrustning för den delen) man köper- hästen blir inte bättre än vad den liksom är i sig själv…..

      Svara
  13. Madeleine

    Detta är ju en väldigt intressant diskussion.
    Har inget eget släp, men min väninna har.
    Jag mockar och fixar till hennes häst 2-3 gånger i veckan. Som utbyte lånar jag släpet ca 2-4 gånger per månad.
    Men eftersom jag tillhör ”slösa typen” hade jag mycket väl kunnat låna för att köpa ett släp om jag måste.
    Och då väljer jag ett säkert släp oavsett vad hästen har kostat.
    Men jag har själv funderat ibland när jag ser väldigt unga människor som har lastbil till sina ponnyer/hästar för att åka på tävling.
    Som dom ju inte själva har körkort/ålder för att kunna köra.
    Ännu en gång, väldigt dyra rosetter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>