Nytt köp: ryggvärmare

back

Igår shoppade jag en ryggvärmare till Vicke- en idé jag fick för några dagar sedan och som jag därefter fullbordade på samma vis som flera gånger tidigare när jag velat köpa något lite dyrare; genom att handla via Blocket.

Jag har sedan tidigare köpt bland annat min hoppsadel, back on tracks stallbandage, Soyas bilbur och min bärbara dator via Blocket och har varit väldigt nöjd med dessa affärer.

En del saker kan man ju köpa väldigt mycket billigare fast varan är i princip ny så har man lite tid att leta så kan man absolut fynda.

Ryggvärmaren hittade jag alltså efter bara några dagars letande och den kostade 400 kronor  medan nypris är runt en tusenlapp.

Jag och säljaren träffades på en plats ca 15 minuters körväg från mig så det tillkom inga direkta kostnader som det ju kan göra om man måste skicka något med posten.

Min tanke är att Vicke kan ha ryggvärmaren på sig medan jag mockar, strör och gör i ordning honom och hans saker inför ridningen samt kanske i transporten mellan tex 2 klasser.

Jag ska inte påstå att jag förväntar mig några revolutioner men för 400 kronor är jag villig att testa om det blir någon effekt i alla fall.

Brukar ni handla via Blocket förresten? Eller Tradera kanske?

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag kollar oftast efter begagnat när det gäller dyrare grejer. Har funderat på att köpa ett sådant där ryggstycke och sy in i ett billigt fleecetäcke och ha som skrittmaskinstäcke. Back on tracks skrittmaskinstäcken är ju superdyra så om man gör ett själv kan man nog spara in en hel del.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag tyckte att jag gjorde ett fynd med denna ryggvärmare som alltså kostar ca 1000:– ny och som jag gav 400:– för.

      BoT:s stallbandage (en miljon gånger bättre än lindor som jag aldrig skulle orka hålla på med) gav jag 300 eller 350:– för; de kostade då runt 800:– nya.

      Hoppsadeln med garanti kvar kostade flera tusen under nypris, datorn kostade under 1000 spänn osv.

      Man kan säkert bli lurad också men det beror väl på vad man köper och om man skickar efter sakerna eller ej.

      Svara
  2. Dagge

    Jag brukar köra vetekudde som ryggvärmare. Har en som är lika stor som ett örngott, slänger in den i micron i fyra minuter när jag kommer till stallet, låter den svalna lite och sen slänger jag på den på ryggen fram till dess att sadeln skall på. Mycket bättre effekt tycker jag jmfrt med bot- tygstycket 🙂

    Har bara handlat två gånger på blocket/tradera och varit nöjd båda gångerna. Handlar däremot en hel del inredning på Lauriz.com

    Svara
    • Birgitta

      Såg i förra veckan på nätet att det finns en typ av vetekudde http://www.dinhastmassor.se/sida7.html speciellt framtagen för hästar som verkade bra. Kruxet är bara att vi inte längre har en micro i stallet och då går liksom det alternativet bort eftersom jag de flesta vardagarna rider direkt efter jobbet och inte kör hem om även om jag bor väldigt nära stallet.

      Svara
        • Birgitta

          Typiskt nog HADE vi en micro i stallet i flera år men eftersom ingen någonsin använde den så slängdes (?) den för inte såååå länge sedan.

          Vi får väl se vad jag tycker om rygvärmaren. Om inte annat är den ju extremt lätt att bara lägga på och ta av utan några förberedelser.

          Tjejen som sålde den sa att anledningen till att hon sålde den var att hon så sällan kom sig för att använda den. Och det är ju lätt att det blir så med vissa saker efter ett tag och när nyhetens behag har lagt sig- framför allt om det är något som kräver lite ”bök”.

          Min tanke är att ha ryggvärmaren ovanpå sadeln när den inte används- då följer den automatiskt med ut till stallet när jag ska göra i ordning hästen och så kan den ligga på medan jag mockar och strör vilket jag alltid gör innan ridning.

          Svara
  3. Dagge

    En vetekudde för nacken (som det fanns bild på i länken du gav) har jag länge tänkt att skaffa mig – har dock inte sett någon på marknaden tidigare. Tror det kan vara till stor hjälp att värma upp hästen innan ridning under den kalla årstiden.

    Svara
    • Birgitta

      Det kan säkert ge olika effekt på olika hästar beroende på allt möjligt; hur stel hästen är, dess ålder osv men det lär ju definitivt inte SKADA på något vis i alla fall.

      Svara
      • Dagge

        Ja det är säkert olika på olika hästar. Min blir 15 nästa år så han kan nog behöva lite hjälp att mjuka upp sig både här och där 😀

        Svara
  4. CeciliaL

    Vad är det för speciellt med denna ryggvärmare, dvs hur är den konstruerad och varför kan man inte bara låta täcket ligga kvar på ryggen och få samma effekt? IR lampor (ett sånt där ”solarium” menar jag alltså) eller vetekudde kan jag föreställa mig kan vara mkt bra.

    Svara
  5. Sara P

    Husmorstips:
    Om du av någon anledning sedan inte använder dynan på hästen så är det bara att köra den i tvättmaskinen för ”av-hästning”. Trä sedan ett påslakan över dynan och placera den i hundens korg. Mycket populärt hos frusna vovvar 🙂

    (Man kan förstås skippa påslakanet men då blir hela dynan impregnerad av miljarder hundhår och ser inte då så rolig ut om man vill använda den på hästen igen)

    Svara
  6. Madeleine

    Jag tror det är väldigt individuellt hur BoT verkar.
    Min förra häst trivdes med täcket, men inte min nuvarande häst. Han verkade mer öm i ryggen.
    Jag använder själv ryggbältet när jag har ont i ryggen. Mkt effektivt på mig.
    Jag har köpt vetekudden du skriver om till min häst.
    Han har den på före och efter ridpass. Jag tycker musklerna blivit mjukare. Och det syns på honom att han kopplar av med värmen.

    Svara
  7. rackemarie

    Ska plocka fram min ryggvärmare nu. Tror det kan vara bra både före och efter ridningen. Skulle gärna vilja köpa begagnade BoT stallbandage också samt krage och ryggvärmare till mig själv

    Svara
  8. Lotta

    Jag gillar att köpa begagnat och är en flitig besökare på Tradera. Det har gått så långt att jag tvekar att köpa nya saker för att jag tycker det är för dyrt. Köpte ett Mark Todd täcke med insydd BoT ryggvärmare för 250 kr häromdagen. Iof välanvänt men det täcket tänkte jag att hästen skulle få ha innan träningar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>