Vi har en cat-whisperer i stallet :)

Ni som följer även stallkatternas öden och äventyr på bloggen vet att vi just nu har 3 stycken: hanen Gullis (gul), hanen Katten med Hatten (svart) och honan Skyggis (grå).

Medan Hatten har fått sin namn enbart för att jag tycker att det låter så roligt (sa Birgitta 6 år) så avspeglar de andra katternas namn hur de ÄR.

Gullis är således gullig och Skyggis är…exakt: skygg. Extremt och irriterande skygg ska jag kanske säga med tanke på att hon har funnits i stallet i vart fall under de 4 åren jag huserat där.

Men nu håller någonting på att hända!

Min stallkamrat Marielle som tillsammans med sina föräldrar främst ska ha cred för att Hatten numera är så tam som han är har nu börat träna även med Skyggis och undernas under: kattskrället låter sig klappas av henne!

Jag är mäkta imponerad eftersom jag själv har gjort totalt fruktlösa försök genom åren- inte ens en sekundsnabb beröring har detta egensinniga djur tillåtit mig, eller någon annan för den delen.

Men Marielle har uppenbarligen andra gåvor och jag undrar nu mest om vi måste döpa om Skyggis i framtiden och vad hon i så fall ska heta- KELIS kanske :)?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>