Dagens (samvets)fråga

Scenario:

En hästägare i ditt inackorderingsstall som har kontakter med en ridsportgrossist erbjuder alla i stallet sponsrade vinterjackor med reklam på.

Alla som vill får en jacka gratis, jackan är av god kvalité men enligt dig gräsligt ful.

Vad blir din respons till erbjudandet:

* Du tackar ja till jackan fast den är ful tänkandes att allt går att använda i stallet.

* Du tackar ja till jackan för att inte verka otacksam men använder den därefter inte.

* Du avböjer erbjudandet.

 

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Om jag inte vill ha jackan tackar jag förstås nej.
  Varför skulle man göra annorlunda? För att den är gratis?
  Absolut inget som belastar mitt samvete heller.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag tror inte att det är allt för ovanligt att folk tar emot saker ”bara för att det är gratis”. Dessutom kanske man inte vill verka otacksam om man erbjuds något som man egentligen inte vill ha och därför tar emot gåvan.

   Svara
 2. G

  Njae, skulle nog tacka nej. Måste vara ett väldigt vinstdrivande företag som är så givmilt 😀

  Svara
  • Birgitta

   Fast plagg med REKLAM på behöver inte kosta så mycket.

   Och bland stora företag är det inget ovanligt med diverse ”give-away”-produkter en masse- fråga mig vars make har förrådet fullt av vintermössor, handdukar, t-shirts och allt vad det har varit genom åren.

   Svara
    • G

     Och nu såg jag att du bara skrivit jacka så ok då, sladdriga fula vindjackor med trista loggor finns det många av 😀

     Svara
 3. Madeleine

  Absolut nej tack om jag inte tycker om den.
  För övrigt är jag inte förtjust i att se ut som en julgran täckt med reklam.

  Svara
 4. Åsa T

  För mig hade det nog inte varit enkelt att bara säga tack men nejtack, jag skulle vilja göra det men om jag ska vara helt ärlig har jag en hel del gratiskläder som jag inte använder som jag fått genom åren i jobbet. Och då har jag ju inte tackat nej, fast jag redan i samma ögonblick jag fått mössan, tröjan, halsduken inte kommer att använda den. Jag är väl helt enkelt för väluppfostrad? Att ta emot det man får OCH vara lite tacksam? 🙂

  Svara
 5. Lena B

  Jag hade nog tagit emot den för att jag inte vill vara otacksam, samt att en jacka som dessutom är av god kvalitet och tillverkad för ändamålet, säkert kommer väl till pass i stallet:-). Så lite av både alt 1 och 2 för mig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>