Onsdag- ryttarbyte

Idag fick Vicke en ny ryttare på ryggen- vår anläggnings c-tränare i hoppning för att vara exakt och skälet till detta var att jag gärna ville se hur det ser ut när Vicke hoppar och jag själv står på marken och hinderna gärna är lite högre än de bebis-pluttar som vi brukar hoppa tillsammans.

Och jag måste säga att det såg bra ut- Vicke hoppade lätt och villigt, rev inte en bom och hoppade flera hinder i följd som var i alla fall runt metern och lite till.

Extra kul var att min vän Åsa kom för att se Vicke för första gången och instämde i att han är så söt så :).

Som jag redan har berättat är min plan på inga vis att Vicke ska hopptävla- varken med mig eller någon annan på ryggen eftersom jag tycker att det hade tagit fokus från dressyren mer än vad jag i dagsläget vill.

Jag tycker helt enkelt inte att veckodagarna räcker till för att både träna och tävla hoppning och dressyr SERIÖST och nu vill jag satsa på dressyren och ser liksom ingen mening med att Vicke ska hopptävla på mini-nivå samtidigt.

Men att hopp-TRÄNA på ett lekfullt sätt och regelbundet tror jag är hur bra som helst för både variationen och träningen som sådan så det tänker jag fortsätta med är min plan.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Med en sån trevlig allroundhäst tycker jag att du ska satsa på fälttävlan istället. Kom igen nu Birgitta, kör så det ryker!

    Svara
    • Birgitta

      Nehej du…Vicke är min (kanske sista???) chans att få en RIKTIGT fin dressyrhäst och då vill jag satsa på det.

      Och ÄVEN om jag hade VELAT tävla fälttävlan (vilket jag inte vill) så hade jag inte VÅGAT :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>