Smakar egen medicin

Kan inte säga att jag tycker särskilt synd om den här hunden!

Annars är MIN erfarenhet att de flesta normalt fostrade hundar kan vara i närheten av normalt fostrade hästar utan några som helst bekymmer.

Jag har i alla fall ridit ut med alla mina hundar (4) med massor av olika hästar (travhästar framför allt) och det har aldrig varit några bekymmer.

Ni som följt bloggen i flera år minns kanske vilken liten APA Soya var mot Archie i början (jagade hans svans och skällde som besatt) men med hans fullständiga ignorerande försvann detta beteende väldigt snabbt och har aldrig någonsin återkommit mot någon häst.

Jag läser ju ibland i media att hästar blivit ganska rejält jagade och till och med attackerade av hundar och kan inte låta bli att undra vad detta är för knäpp-djur som beter sig på detta viset?

För som sagt så är det verkligen inte normalt i min värld- inte då bara utifrån mina egna hundars uppförande utan även den mängd doggys jag sett passera genom åren i olika stall där jag vistats.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Jag tror inte det är HUNDARNA det är fel på, utan ÄGARNA, som vanligt alltså…
    Det är rätt säkerligen understimulerade, ouppfostrade, icke miljötränade hundar som utagerar och försöker jaga hästar, en rätt normal instinkt som rovdjur trots allt.

    Svara
  2. Marie

    På en av mina bästa ridvägar så på sommaren är det danskar vid ett sommarhus. De har en väldigt stor hund ( vet inte vad det är för ras ) som alltid är lös ute, kommer springandes och skällandes varpå ägaren kommer ut och säger att hunden inte är farlig… Nä men min häst som är hundvan blir ändå tok rädd! Det värsta är att när man väl kommit förbi springer den efter och skäller. Stor risk både för mig och min häst men även för hunden…

    Svara
    • Birgitta

      I mina ridtrakter finns det också några trädgårdar där det mycket väl kan fara runt tok-skällande hundar som hoppar mot staketet när man rider (eller för den delen cyklar) förbi.

      Nu kan man ju tycka att var och en får göra som den vill i sin egen trädgård men jag tycker ändå att det är störande- både när jag passerar och om jag hade bott granne. Jag vill inte lyssna på en massa skällande så fort någon passerar.

      Hade ett sådant ”bjäbb-monster” kommit löst utanför trädgården hade jag med Kreon faktiskt inte kunnat garantera att han inte slängde av mig och/ eller sparkade ihjäl hunden- hans ”grej” var ju att sparka bakut utan hänsyn till vad som fanns bakom.

      Vicke har jag hört är uppväxt med hundar och VERKAR cool med i alla fall Soya men jag skulle ju inte vilja ha en hund hängande kring honom oavsett.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>