Dagens (tv)fråga

Är det bara jag som är förundrad över hur urusla tv-programmen oftast är när det är helg i allmänhet och ”storhelger” i synnerhet?

Och kom nu inte och säg att det är då man ska göra annat än att glo på tv för hur det än är så finns det många människor som av olika anledningar inte kan/ vill/ orkar träffa folk utan sitter hemma i sin ensamhet.

Och skulle man ha mer tid (läs: ork) att titta på tv på vardagarna då trots allt en del av befolkningen har ett arbete att gå till tidigt nästa morgon?

Nej, jag fattar det inte….bra tv-serier klockan 21.00 eller ännu ”värre” kl 22.00  på vardagarna och sedan när det är helg så kör man det tretusende avsnittet av America´s Funniest Homevideos eller visar någon Indiana Jones-film från 1700-talet.

Polisskolan-filmerna undrar jag om det finns en enda levande själv som orkar titta på- hur många miljarder gånger har DOM visats?

Nu ska jag erkänna att jag inte precis TITTAR på tv utan mer har den på som lite bakgrund när jag sitter med datorn i knät men jag tycker synd om de som inte har så mycket annat att roa sig med än tv:n och förstår som sagt verkligen inte hur man lägger upp tv-programmen, Gör ni?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Cavell

    Ganska roligt faktiskt, för jag satt precis och sa till maken att jag förundras över, att på alla de kanaler vi har så sänds det inte ett enda bra program eller film! Alla filmer är ju gamla, och har dessutom gått i alla de andra 36 kanalerna innan.. Köper kanalerna in en film och hyr den av varandra??;-)

    Svara
  2. Rie

    Det är repriser och repriser och ….repriser, tycker jag .
    Jag och sambon har varit hemma i jul/nyår och har därför haft på TVn en hel del.
    Förhoppningen var ju att se TV också, men så mycket bra var det ju inte.
    Bäst under helgerna var väl reprisen av Cityakuten……
    Suck.

    Svara
  3. G

    Kollar i princip aldrig på tv när tv-program går, laddar hem eller streamar allt. Finns fantastiskt mkt bra tv-serier och behöver aldrig passa en tid.

    Svara
    • CeciliaL

      Kollar heller i stort sett aldrig på live tv, och definitivt aldrig på helgerna – som du säger går ju alla de få hyfsade pg som finns på vardagar.

      Svara
  4. Åsa T

    Vi har en stooor tv, som jag aldrig tittar på. Tittar hellre i ipaden om det nu skulle vara något som är intressant. Såg en dokumentärserie i helgen som heter döden, döden, döden. Fantastiskt bra gjord om ett ämne som berör. den gick på svt under hösten… Skulle jag börja se en film på tv så släpper jag den oftast i reklampaus nummer 1, orkar helt enkelt inte med dessa avbrott. 🙁

    Svara
  5. Minstral

    Fast igår var det ju sista avsnittet av Fröken Frimans krig och efter det var det Julie/Julia. Jag är tacksam för att bra filmer och serier börjar vid nio, innan dess är vi sällan klara med stall och middag. Men visst kan jag hålla med om att det ofta är ett uselt utbud.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…klockan 21 vill jag ibland gå och lägga mig på vardagarna.
      Håller med om ”Fröken Frimans krig”- en UTMÄRKT svensk serie som jag dock misstänker att en hel del kommer att ha missat eftersom avsnitten sändes på 3 olika veckodagar.

      Svara
      • CeciliaL

        Den låter väldigt bra, så jag klickade över till SVT för att se den… ”Endast tillgänglig i Sverige”! Grrr…

        Svara
  6. Minstral

    Jag älskar sådana kortserier som sänds under en vecka:) Fröken Frimans krig var jättebra, bra skådisar, fin miljö och lagom invecklad intrig, lite som Downton i svenskt format;)

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt! Jag är inte mycket för svenska serier i vanliga fall men denna var UTMÄRKT. Downton Abbey skulle jag kunna titta på någon timme varje kväll :)!

      Svara
  7. Ann

    På helgerna är det verkligen inte mycket att se.

    I övrigt så har jag som egen »regel« att inte sätta mig vid TV:n förrän tidigast kl 21. Finns bättre saker att göra, både för kropp och psyke. Och jag äter oftast middag vid 21 också, skön avkoppling att ta det vid TV:n. Så mig passar det utmärkt att de serier jag valt att följa börjar just kl 21 (live är alltid roligare än inspelat).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>