Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du råkar köra på en katt i ett bebyggt område du inte känner till. Katten avlider omedelbart. Katten har ingen form av id-märkning eller halsband.

Vad gör du:

* Försöker ”gömma” katten i diket så att ingen ska se den.

* Låter katten ligga utmed vägen i förhoppningen att någon (ägaren?) ska känna igen den och veta vad som hänt.

*Ringer på hos ett/ flera hus i närheten för att fråga om de känner till katten.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Detta har hänt mig. Jag gick till närmaste hus (kände till de som bodde där) och frågade om de kände till katten. De gjorde inte det -ingen i deras närhet hade en orange katt-men erbjöd sig att ta hand om katten och försöka utröna vem ägaren var.
    Innan dess hade jag tyckte en hel del om de som kör på katter och inte meddelar ägaren, men då blev jag medveten om svårigheten med det….

    Rie

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag skulle absolut försöka hitta någon människa i något av husen i närheten, och lägga katten så den inte blir påkörd av andra bilar, men ändå syns. Jag har ju själv fått katt påkörd – och den lämnades bara mitt på vägen – inget roligt alls…

    Svara
  3. G

    Skulle absolut ringa på i husen runt omkring. Vi har fått en katt påkörd på en väg i närheten av vårt hus, som tur var syntes vårt telefonnr på halsbandet (väldigt lätt att det försvinner) så de kunde ringa oss. Väldigt sorgligt och hade varit hemskt att inte få veta vad som hänt. Samma katt var tidigare borta i 6 dagar och den ovissheten var inte rolig.

    Svara
  4. Minstral

    Ringa på i några hus och om ingen var hemma skulle jag lägga katten åt sidan men ändå synligt.

    Svara
  5. Helena Tang

    Jag hade tagit med katten till närmsta veterinär för att se om den var chippad – lättaste sättet att få tag på ägarna. Hade den inte haft chip så hade jag då kollat med folket i området. Ser så många påkörda katter som ligger här, och bara tanken på att det skulle kunna vara en av mina ger mig ångest. Numera är de dock innekatter då vi tillfälligt bor i lägenhet.

    Svara
  6. Agata

    Skulle aldrig klara av att åka därifrån med ett gott samvete!
    Nä jag skulle ringa på hos varenda hem…

    Svara
  7. Prick

    Jag skulle stannat om det GICK.

    Ibland är man på så trafikerade vägar att det inte går att stanna bilen och gå ut utan att utsätta sig själv för fara. Var med om en kattolycka på trafikerad väg och det tog inte månas bilar förrän katten var helt oigenkännlig.

    Hade nog nöjt mig med att knacka på närmaste hus, tror inte att jag hade tagit med den döda katten till vet för att chipkontrollera, däremot om den var skadad och vid liv hade jag gjort det.

    Svara
  8. Linda Ferne

    Vi såg en katt bli påkörd mittframför oss så vi stannade. Lyckligtvis gjorde ’förövaren’ likadant! Var vid liv men dess skador hade inte gått att fixa. Låg bara o led fruktansvärt så vi avslutade plågorna med ett rejält hammarslag. Jag fick det trevliga uppgiften att avlägsna halsbandet den hade och hittade en adress! Lade katten i en filt och åkte dit. Ägarna blev ju förtvivlade men tacksamma över att den inte plågades länge vid vägen. De begravde den i trädgården senare.. Ingen kul grej men ibland kan inte ens veterinärerna fixa så det blir bra igen…

    Svara
  9. Linda

    Efter att jag slutat grina hysteriskt så skulle jag försöka hitta ägaren och om det inte gick hade jag nog tagit med mig katten och försökt ge den nån begravning. Efterlysning på fb är ju också en god ide.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>