Fredag- dressyrstopp men först lite hopp

Efter att ha velat lite fram och tillbaka fram tills igår bestämde jag mig; nu ska Vicke få lite vila!

Så härlig som han är att rida är det svårt att ”låta bli” honom och han känns verkligen inte det minsta trött eller I BEHOV av vila men det är ju bättre att förekomma än att förekommas tycker jag.

Dessutom börjar tävlingssäsongen inom kort (jodå…tiden går fortare än man tror) och jag vill helst slippa vila Vicke mitt i denna, inte om det verkligen inte behövs i alla fall.

Så nu blir det en kortare paus och hur länge den ska pågå blir lite upp till Vicke och hur han klarar att inte ridas.

Han står ju mest still i hagen så lite får jag röra på honom oavsett och jag tänkte börja med att skritta ut i några dagar men dressyr ska det alltså inte bli…buhu…

Idag hopptränade jag lite lätt i ridhuset, bland annat en serie med 3 studshinder efter varandra med ett galoppsprång till hinder nummer 4 som var en oxer.

Vicke flög utan tvekan över dessa ”pinnar” och jag skojade med stallägaren efteråt och sa att Vicke nu innehar dressyrhästarnas hopprekord i Grevie- hela 1,10  🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>