Frukt och morotstips till era affärer

morot

I närheten av där jag bor finns en  City-Gross-butik som dagligen sorterar ut frukt och grönsaker som börjar se lite ”vissna” ut.

Frukten och grönsakerna går fortfarande att äta men som sagt; den ser liiite trist ut och har också en kort hållbarhet varför den säljs till ett mycket reducerat pris.

Ibland köper jag morötter till hästen på detta vis och eftersom jag ger dom direkt eller möjligen dagen därpå fungerar det lika bra som att tex köpa 3 gånger så dyrt.

Dagens tips är att ni frågar i er närbelägna affär om detta inte kunde vara något att införa- om det inte redan görs så klart för det är ju inte helt ovanligt att affärer säljer allt möjligt med kort datum.

Som jag ser det är detta ett enormt win-win-koncept; affären slipper SLÄNGA mat och ta upp plats i någon sopcontainer och får samtidigt i alla fall liiite betalt för något som annars skulle ha blivit enbart en kostnad och vi konsumenter kan välja att köpa en del varor billigare än till ordinarie pris.

Till hästen kan man ju förutom morötter köpa både äpplen och päron tex och har man hund och det säljs allehanda köttprodukter så kan man också ”piffa upp” hundens måltider en del.

För övrigt drar jag mig inte för att även SJÄLV äta mat som har kort bäst-före-datum så man behöver verkligen inte ens ha djur för att tjäna på detta.

En kommentar

  1. Blablabla

    Jag har frågar i ett par affärer här och har även en kompis som jobbat i matbutik och tydligen så har i stort alla större butiker häromkring någon regel på att de inte säljer ”utgående” frukt. Är inte helt klar på varför, men det finns alltså någon regel häromkring som flera olika butikskedjor använder sig av.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>