Lördag- vått

Tyvärr stämde väderleksrapporten alltför väl idag- allt utlovat regn har fallit över oss precis som www.klart.se aviserade igår.

Jag ville inte låta det trista vädret störa mig allt för mycket så först var jag ute och cyklade en lång runda med Soya och när Åsa sedan föreslog en långpromenad med hundarna i Dalby hängde vi på utan att tveka.

Soya är ju näst intill outtröttlig när det gäller promenader så de 2 timmarna utomhus bekom henne inte det minsta medan ägaren gärna pustade ut i soffan en stund.

Vicke ville jag inte gå med i regnet- då hade jag hunnit få nog av det blöta så han fick springa lite i lina i ridhuset och så promenerade vi några varv.

Idag kan jag förresten sälla mig till skaran ”vi som har tappat vår I-phone och därmed krossat dess glas 🙁  ”.

Jag hade gärna sluppit medlemskap i just den klubben men får väl trösta mig med att jag haft telefonen i flera år. En stallkamrat berättade dessutom att hon har krossat glaset på sina telefoner SJU (7) gånger så i ljuset av detta var  väl min fadäs inte så mycket att hetsa upp sig över.

Byte av glaset kostar 400:– så det är ju mer RETLIGT än kostsamt trots allt.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sofia M

  Jag har sagt det förut och säger det igen. Iphone är inte gjort för stallfolk. Att tappa något som är gjort av glas kan aldrig sluta bra. Jag har tappat alla mina smartphones flera gånger och skärmen har varit hel. Delvis tur men en viktig faktor är att designen inte är så skör som på iphone, vilket jag är glad för.
  Sen är det endast på iphone där byte av glas/skärm inte ingår i försäkringen man kan teckna vid köp av sin telefon. Skulle min skärm spricka så kostar det mig inget, inte ens självrisk.
  Försäkringen jag har är Telenors och jag betalar 60 kr i månaden och den täcker Allt! Tappar jag den i en vattenhink och den blir vattenskadad, en häst trampar på den eller om jag skulle köra över den med lastaren så får jag en ny utan kostnad. Det känns tryggt att veta när man jobbar med hästar 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Jag har haft min telefon i över 3 år utan att ens repa den men så har jag också alltid haft ordentligt ”skydd” till den- tex ett rejält silikonfodral som tyvärr gick sönder efter typ 2 år och som jag ersatte med ett som inte skyddade lika bra.

   Min telefon ramlade ur min jackficka med glaset neråt på den stenlagda delen av vår trädgård- det tror jag få telefoner hade klarat och då har jag tappat den många,många gånger förut utan problem.

   Så jag får nog vara glad att den har hållit så pass länge- många byter ju ut sina telefoner långt innan de haft dom i 3 år :).

   Men din försäkring låter verkligen förmånlig, absolut!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>