Köp en lott och vinn en häst!

Spontant måste jag säga att jag håller med de som ifrågasätter det kloka i att ha en HÄST som pris i ett lotteri vilket man kan läsa om här.

För ett så krävande djur vad gäller både tid, engagemang, kunnande och sist men inte minst PENGAR borde inte gå att vinna så lättvindigt, dvs enbart genom att man köpt en lott och haft TUR.

Visst; det står i artikeln att lotteri-arrangören kan hjälpa till att sälja hästen om vinnaren inte verkar vara lämplig att förvalta sin vinst men njäe….det räcker inte riktigt för mig.

Det ÄR ändå skillnad att vinna ett ”dött ting” som en tv, en mobiltelefon eller vad som helst som man kan ställa in i garderoben och aldrig ta fram eller själv sälja vidare till vem som helst men en häst liksom….

Sedan kan man även om man KÖPER en häst vara både olämplig och ångra sig och allt möjligt annat men att lotta ut en häst känns ändå som en ännu större risk för att det ska bli helt fel, eller?

Vad tycker ni?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Hm har inte bestämt mig riktigt, å ena sidan håller jag med dig till fullo å andra sidan tänker jag naivt att man inte köper en lott om man inte vill vinna hästen. Men det är klart det finns folk som gör så jag håller nog med dig ändå.

    Svara
    • Birgitta

      Det finns ju folk som ”spelar” på allt och säkert också barn som köper lotter för att de önskar sig en egen häst- kanske inte det bästa sättet att bli hästägare på?

      Svara
  2. Bodil

    Det var därför jag efterlyste en uppföljning på hur det gått för de andra lotterihästarna. Är det ett problem eller ser man problem där det inte finns något?

    Dessutom har jag tidigare köpt mängder av lotter, jag vann inte en enda gång! 🙂 Överskottet går till bra ändamål och inte som en vinst till GHS.

    Svara
  3. Anonym

    Man väljer ju själv om man vill ta risken att vinna, dvs om man ska köpa en lott. Har stått på samma stall som en vinsthäst, mycket älskad/önskad varelse.

    Svara
    • Birgitta

      Fast att köpa en lott gissar jag inte alltid är en sådär jätte-genomtänkt handling utan kan snarare vara något man gör spontant, kanske också påverkad av andra som köper lotter samtidigt.

      Svara
  4. CeciliaL

    Jag håller med Pernilla Bovin Persson, och tycker hennes alternativa tävlingsform var bättre. Och argumentet ”värre saker kan hända en häst” är ju löjligt!

    Svara
  5. Kicki Gustafsson

    Jag trodde inte ens att det var tillåtet! Vad gäller hundar tror jag fortfarande att det inte är det men börjar undra…
    Vill man absolut locka med häst i pris är det väl bara att lotta ut en rimlig summa pengar plus vettig rådgivning inför och under hästköp?

    Svara
    • Birgitta

      Ja, mycket bättre förslag särskilt som man ju i det lotteri vi diskuterar inte får VÄLJA häst utan den är redan utvald från början.

      Svara
  6. Malin

    Jag är emot det främst av den anledning som du själv är inne lite på; jag tycker inte att det är ok att jämställa en levande varelse, som du som hästägare ska välja med omsorg efter hur den passar in på de förutsättningar (i form av uppstallning, disciplin, kunskapsnivå osv) du kan erbjuda den, med en iPhone eller ett Xbox.

    Svara
  7. Linda

    Jag tycker att det är tokigt. Min första tanke var väl lite hur man kan veta att man vill ha just den hästen. Samt då vad det är för person som vinner.
    Nu blev jag påmind om när jag var liten och det var en naturmässa i stan, då hade dom en shettis där som man kunde vinna. Vilket tokeri. Är det inte min häst som också haft nån tävling? Fast där var det väl mer tävling i form av att man skulle bevisa att man kunde ta hand om en häst istället för ett rent lotteri.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>