Häftig hoppning i min stil

Kolla på den här filmen!

Jag gillar det jag ser mycket och hade mycket väl kunnat tänka mig att hoppträna på detta vis om jag hade haft möjligheterna.

Kreon studshoppade jag ju ganska många gånger i lina med utmärkta resultat- det var säkert väldigt nyttigt för honom och han verkade gilla det.

Om man inte vågar hoppa vissa hindertyper uppsuttet kan man ju introducera dom för hästen på detta vis- kanske inte så avancerat som killen i filmen om man är osäker dock.

Och det gäller ju att man själv ”hänger med” i linan 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Helt i min smak också. Jag brukade löshoppa hinder som jag hade respekt för förr… Som trippelbarr och läskiga tunnor. Men att montera terränghinder är ju görsmart. I och för sig promenerar jag gärna med longerlina och passar på att gå på konstiga ställen, som inte är farliga. Några riktiga terränghinder har vi tyvärr inte i närheten. Men till sommaren ska jag se till att sonen och jag kommer iväg och får pröva terränghinder uppsuttet. Winston har aldrig provat. Fast sonens Bella, har gjort det. Det är ju spå kul!

    Svara
  2. Cia

    helt underbar film!
    Förr, när jag hade mer tid brukade jag löshoppa alla möjliga konstiga titthinder i paddocken. Både Romantique och Rosea har fått göra det en hel del för att sedan ta itu med dem uppsuttet. brukar även promenera med hästarna i lina och prova att gå över lite diken och konstigheter som man hittar på vägen. Fast där är det mest ledarskap och att få hästen att lita på mig och följa. men det är väl egentligen det som det handlar om att visa hästen glädjen i att prova nya saker.
    Däremot är det hög tid för Winston att få följa med till terrängbanan som ligger 5 mil bort och prova på terräng. Kanske skulle ta med sonen och hans ponny också som draghjälp. Axels ponny är ju en riktigt rutinerad dam.
    Tack för inspirationen, nu får det bli löshoppning och longeringslina promenader igen så snart våren kommer :-).

    Svara
  3. CeciliaL

    Kan inte se filmen, men när jag brukade hoppa Archie över terräbghindrena min styvfar roade sig med att bygga runt gårdsmarken förr, så hände det rätt ofta att Archie vägrade – typisk feg arab, ville bara hoppa sådant han hoppat förr. Då brukade jag sitta av, knipsa av tygeln på ena sidan (hade ett distansträns med typ karbinhakar så man kunde lätt ta av dem) och hade då en hyfsat lång tygel, så då klättrade jag över hindret och stod på andra sidan och lockade på honom, och han lät sig övertalas att skutta över några ggr, sen kunde man hoppa uppsuttet. Givetvis enklast med snälla små stockhinder och trappsteg och diken etc, men han blev modigare med tiden och hoppade riktigt bra efter ett tag. För att vara en mesig arab iaf. 😀

    Svara
  4. Åsa T

    Härlig film och hästen verkar uppskatta det och tycker nog det är riktigt kul!! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>