Speciella annonser del 526: lycka till med DEN försäljningen!

Jag måste säga att vi hästägare är mer än måttligt naiva ibland!

Har precis läst en annons där en kvinna vill sälja 2 travare billigt.

Människan har haft hästarna i många, många år och de är nu 24 och 17 år gamla.

Hästarna rids varken i dressyr eller hoppning men är snälla….och ägaren vill sälja dom ihop!

Och de säljs för att ”tiden börjar rinna ut” för ägaren?!?!

Jag skulle snarare vilja säga att tiden börjar rinna ut för HÄSTARNA och att det barmhärtigaste vore att slakta dom om man inte själv kan ha kvar dom.

Jag må låta hemskt krass men vem tusan köper 2 gamla travare under dessa förutsättningar?!?!

Av alla annonser och inlägg från förtvivlade ägare på Bukefalos: INGEN! Tyvärr!

Folk får idag inte sålt fullt friska, ridbara hästar i sin bästa ålder så detta….nääää!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Hej! Håller med till fullo! Någon kan ju ha tur med sin annons men detta verkar vara en ny trend som går! Finns ju massor av dom ! Är övertygad om att ägarna vill slippa avlivningskostnaderna som inte är speciellt billiga! O 5000 kr för icke brukbara hästar är rena skämtet tycker jag. O det är ju inte bara travare utan även hbl o andra raser de försöker bli av med… Ett enl mig förjäkligt beteende! Är väl hård i min bedömning men tyvärr dagens verklighet… Med vänlig hälsning, Linda

    Svara
    • Birgitta

      Ska jag vara ärlig så har inte ens jag, som kan misstro mänskligheten en hel del ibland, tänkt att folk vill sälja hästar för att slippa KOSTNADEN för avlivning utan jag har mer tänkt att det handlar om att liksom fatta beslutet och alla känslor som rörs upp men tyvärr tror jag, när jag tänker efter, att du har helt rätt Linda.

      Att avliva en häst idag är långt ifrån gratis. Jag som har världens koll på utgifter och inkomster har faktiskt förträngt vad det kostade att ta bort Kreon men runt 5000 TROR jag att det kostade i alla fall.

      Och så klart finns det säkert dom som vill slippa kostnaden om någon annan ”tar över” och så försöker man trösta sig med att hästen har fått leva lite längre…

      Svara
  2. Emma L

    Håller fullständigt med. Tror det är en kombination av att vissa helt enkelt inte klarar av att ta beslutet och kostnaden (6500 tog trotjänaravlivning förra året). Jag vet ju själv att det är fruktansvärt att ta bort sin häst, men att inte veta vad den stackaren kommer råka ut för efter att den blivit såld är ju sju resor värre. En död häst lider inte!

    Svara
  3. Madeleine

    Alternativet till avlivning hemma som onekligen är dyrt är att köra hästarna till ett slakteri.
    Då får man dessutom lite pengar för köttet.
    Jag har aldrig lämnat själv till slakteri. Men det är mest för min egen skull. Hade aldrig klarat av det mentalt att köra dit.

    Svara
  4. Linda Ferne

    Pengar för köttet? Hmm.. används hästkött till något i Sverige? Med tanke på alla vacc och behandlingar o dyl? Kan inte nåt närmre om preparat men kanske nån annan vet? Vi har ju inte köttuppfödning av hästar som tex Island har..Någon som kan räta ut denna fråga ? Mvh Linda

    Svara
  5. Madeleine

    Jag har aldrig varit med om att någon vet har frågat efter passet för att fylla i ev behandlingar, varken på stall eller klinik. Men jag är kanske ensam om denna erfarenheten?
    Därför hade jag om jag velat, låtit mina hästar gå till livsmedel.

    Men jag är kanske ensam om denna erfarenheten?

    Svara
    • Birgitta

      Du är verkligen inte ensam.

      Sedan passen infördes har både Archie och Kreon behandlats flera gånger (sprutats i led)- ingen veterinär har någonsin efterfrågat deras pass och de (passen) var alla helt ”rena” så länge jag ägde dom.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>