Igår blev Soya extra fin :)!

Som jag har berättat flera gånger förut kunde jag, innan jag skaffade Soya fälla ganska nedlåtande kommentarer gällande de som hade täcken på sina hundar.

Då tyckte jag att hundarna ”fick springa sig varma om de frös” men idag har jag en mycket mer förlåtande inställning 🙂 !

Fortfarande tycker jag att det finns lite överdriven täckesnarkomani vad gäller VISSA hundar (de med tjock päls framför allt) men det är verkligen inte ens i NÄRHETEN av den täckes-galenskap som jag anser råder på hästfronten.

Och ärligt talat; har man en hund som tex Soya; som ser ut att vara RAKAD under magen (inga hår i princip) och som kan darra hysteriskt av köld vid viss väderlek så ser i alla fall jag ingen anledning att liksom TVINGA henne att uthärda när det nu finns täcken.

Och som jag också har berättat så tycker jag numera att det är ROLIGT att klä Soya i nya, fina täcken à la ”Birgitta 6 år leker med dockor”.

Nyligen beställde jag ett måttsytt täcke åt Soya och ni kan tro att jag har varit förväntansfull och längtat efter att se hur fin hon skulle bli i sin nya klänning…ehhh…jag menar TÄCKE!

Och när jag hämtade täcket igår blev jag inte besviken: sååå himla söt!

Nog för att allt klär en skönhet men ändå…

Som ni vet tar min I-phone inga superbilder, framför allt inte i det gråmulna väder som råder nu så jag har snott en bild från tjejen som tillverkat täcket, Christel Dell´Aquila- urduktig på whippettäcken tycker jag!

täcke
Snyggt va?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny J

    Supersnyggt täcke, härliga färger! Gillar att det går upp över hals och nacke ordentligt, tycker det är svårt att hitta en riktigt bra modell som täcker allt. Min hund har en gammal rosa benvärmare som värmer hals, nacke och öron, ser otroligt dumt ut 😉 Fick inspiration av bilden med mössorna som du lade ut för ett tag sedan, så nu ska mormor sticka en till oss!

    Jag brukade också raljera lite över folk som anväder kläder till sina hundar…men när jag nu själv har en nakenhund är inställningen något förändrad 😉 Dels så fryser han mycket så jag har ingen annat val, och dels så är det ju faktiskt väldigt roligt (fast det brukar jag inte erkänna haha).

    Svara
    • Birgitta

      Jag GISSAR att det kanske är samma sak för en hund som för en människa- att man fryser mer om inte huvudet är täckt?

      Ja, inte vet jag men maken tyckte han märkte skillnad på Soya när de var ute i stormen igår och hon hade det nya täcket på sig som går upp som en liten kapuschong.

      Och visst tusan är det roligt att ”klä ut” både hund och häst- jag kan bli som ett barn när jag köper och/ eller provar nya täcken/schabrak till dom.

      Svara
  2. CeciliaL

    Oj, vad annorlunda man kan tanka: jag skulle bli TOOOKIG om jag forutom allt annat man ska gora har i livet, maste kla pa jycken klader! Na, tacka vet jag jyckar med ordentlig pals!

    Svara
    • Birgitta

      Och jag som HAR haft en hund ”med päls” (långhårig schäfer) säger ”aldrig mer”.

      Jag tycker det blir för mycket päls som sätter sig överallt, det luktar mer och pälsen måste oftast skötas (borstas).

      På Soya finns ju inget att borsta och att sätta på täcket tar 30 sekunder.

      Svara
      • CeciliaL

        Nä, usch för lång päls – jag gillar strävhårig eller kort (inte tunn/obefintlig) päls! Skulle aldrig skaffa mig en långhårig hund heller. 🙂

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>