Tisdag- äntligen träning

Så roligt det var att återuppta träningen för Christina igen!

Jag berättade för henne att jag börjar känna mig ”hetsad” av att tävlingssäsongen snart börjar för jag vet hur lite jag har tränat på det jag OCKSÅ behöver träna på- inte bara på det jag har lagt tid på; att förbättra traven tex.

Skolorna tex har varit sorgligt eftersatta så idag tog vi ”tag i dom” och det var nyttigt.

Jag fick en bra känsla för hur jag ska träna vidare på egen hand- det är ganska mycket att tänka på i dessa rörelser tycker jag.

Inte förböja i öppnan men ändå ställa tillräckligt mycket, tvära tillräckligt, aktiva bakben, huvudet rakt fram i slutan och inte läggas på sned eller böjas inåt, sitta korrekt och inte låta hästen dra en åt någotdera hållet bla bla bla  🙂 !

Några övergångar från galopp till skritt hanns också med och det går framåt- så mycket kan jag säga.

Än så länge saknar jag den optimala samlingen vilken jag tycker nästan krävs för en riktigt bra övergång med ”mjuka bakben” men vi är på väg ditåt i alla fall.

Men det gick helt ok idag och jag fick ett härligt sug i bettet- inget vekt litet huvud som ville dippa inåt där inte, något som mycket väl kunde hända när jag precis började rida Vicke.

Och när man av en stallkamrat får höra att ”det är en HELT ANNAN HÄST” (än när jag skumpade omkring de första veckorna) …tja…då är min kväll räddad i alla fall 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>