Lördag- trevligt besök

Idag har jag haft fullt upp från tidig morgon till sen eftermiddag!

I stallet har jag mockat och fixat med foder åt 4 hästar, longerat en stallkamrats häst, jagat sammanlagt 3 (!) hästar som på olika vis varit på rymmen (hej fölis, Vicks och Back) , ordnat så att en stallkamrats häst som vridit skon så att en av sidokapporna borrat sig in i hovet fick bort densamma (tack stallägaren) samt slutligen varit ute och skrittat med Vicke i nästan en timme.

För det sistnämnda borde jag ha medalj (eller betraktas som mer än lovligt knäpp….) för med de starka vindar som rådde så motsvarade temperaturen ungefär minus 150 grader gissar jag.

Rymningen ja…Vickes dörr stod öppen, jag skulle gå och ta ett grimskaft 1 meter från dörren och vände ryggen till min vanligtvis väldigt väluppfostrade häst som bestämde sig för att prova på ”the wild side of life” och travade ut ur stallet, tog ett varv på stallplanen och fångades in när han stod och gjorde stona Vera och Cardelia upprörda. Antingen blev de helt till sig av att se en så snygg karl eller så störde han helt enkelt deras rutiner….

Idag har jag också haft besök av en god vän som själv är hästägare så det blev ju allt möjligt snack på det temat- väldigt trevligt.

Vi åkte också ut till stallet så att Lena skulle få se Vicke för faktiskt första gången- hon har bara hört en massa om honom tidigare, både före och efter köpet samt givetvis följt honom på bloggen.

Intressant att även Lena tycker att Vicks och Kreon är väldigt lika men jag kan lova er: att jag köpte den förstnämnde har inte en sekund att göra med detta.

DÅ tyckte jag inte ens att de VAR lika men att jag fortfarande kallar Vicke för Kreon säger en del i alla fall.

Även Soya har varit ute i de isande vindarna och täcket vi köpte förra helgen har verkligen fått bekänna färg med högsta betyg som resultat.

Att det går så högt upp över halsen gör enorm skillnad- när det blåser så här vet jag ju hur det BRUKAR se ut- en hund som springer och ser lidande ut och hellre vill gå hem. Inte idag dock så som sagt; ett utmärkt köp!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Då är vi ju två till i medalj- eller knäppligan… drygt 1,5 timmes uteritt på Snogeholm. Men vildsvinen fick upp värmen på oss litegrann iaf.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, ibland är det bara att bita ihop 🙂 ! Vill INTE rida i ridhuset varenda dag eller jo, det vill jag egentligen 🙂 men jag tror inte hästen är betjänt av det.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>