Veckan som gått

Ännu en vintervecka har sett sitt slut.

Den har för min del varit ovanligt omväxlande på det icke-hästiga planet men som ni vet är det inte ofta jag berättar om annat än sådant som har med mina djur att göra så jag väljer nog att i alla fall så länge ligga lite lågt.

Soya fyllde 6 år det lilla livet och än så länge märks inga ålderkrämpor tack och lov; hon är exakt samma hund som vi körde hem för 5 år sedan och undrade hur det skulle gå 🙂 .

Vicke fortsätter att glädja mig varje dag- på träningen i tisdags kändes han jättefin och har även när jag ridit på egen hand levererat.

Dressyr är ju VERKLIGEN en tålamodsprövande sport skulle jag vilja säga- det går i bästa fall framåt med mikroskopiska steg som man glädjer sig oerhört åt och i sämsta fall…tja…det ska vi inte ens diskutera…

Så hur supernöjd jag än är så vet varken jag eller någon annan hur det kommer att gå när det är dags att tävla lite mer på allvar.

De starter jag gjorde i höstas var ju medan djuret fortfarande höll på att studsa mig ur sadeln och då ville jag mest se hur han betedde sig på en tävlingsbana.

Jag fick väl bekräftat det jag misstänkte redan innan jag köpte honom- på tävling är det mer spänning som kommer fram och han behöver helst gå en ”förklass” eller i alla fall få god tid på sig inne på banan innan startsignal.

Men…nu var det inte tävlingar detta inlägget skulle handla om utan vad vi gjort i veckan och det har mest varit dressyrträning i ridhuset- ridit ut har jag bara gjort en dag och det var KALLT!

Men kallt eller inte- mitt träningsupplägg får inte störas av sådana petitesser- så länge hästen är frisk och fin är det bara att ”köra” och värma sig när man kommer hem. Eller nåt 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>