Tisdag- vittnen :)

Efter mitt underbara pass igår tänkte jag för mig själv: ”i morgon får Vicke banne mig göra precis vad han vill- dagens ritt förlåter ALLT” men så klart hoppades jag att han skulle visa sin numera spänstiga trav även för Christina idag.

Och det tycker jag att han gjorde liksom ok skolor, bättre och bättre enkla byten och riktigt fina passage-embryon.

Idag var första gången som Christina hjälpte mig lite från marken genom att bara ”sekund-peta” på Vicke med ett körspö och det räckte så bra så.

Jag fick den extra energin jag önskade och som jag inte får fram på egen hand än så länge, jag klarar inte av att både bromsa upp och peta på eftersom det blir så upprört när jag vill hjälpa till med spöt. Jättefin känsla blev det idag och vi bestämde att vi gör detta lite vid varje träning framöver- det är detta jobbet som till största delen har förbättrat grundtraven.

Extra kul att få visa Vicke när Anna-Kajsa med make dök upp i mitten av träningen- hon är ju en av mina trognaste bloggläsare men har aldrig sett någon av mina hästar tidigare.

Nu MÅSTE jag ordna någon som kan filma den lilla hästen lite- efter allt babblande om hur fin JAG tycker att han är undrar ni säkert (eller inte…) hur det EGENTLIGEN ser ut 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Kul!
    Att du är en duktig ryttarinna det har jag alltid vetat. Noggran, konsekvent, ambitiös och målinriktad.
    Du visar ( när du nu väljer att visa filmsnuttar) alltid god ridning och alla dina hästar är och har varit vådligt fräscha och fina.
    Så har du filmer, eller bilder så kikar jag GÄRNA!
    Saknar såna där exteriöra filmer som du tog förr på utveckling och hur hästen ser ut i kroppen, mycket intressant…. (Förstår du vad jag är ute efter).
    Mvh Cia

    Svara
    • Birgitta

      Förstår vad du menar.

      Ångrar nu att jag inte filmade Vicke då han kom- det är ganska stor skillnad mot nu.

      Då tyckte jag att han var aningens för tunn fast med en hyfsat rejäl nacke men kantigt kors.

      Nu är han något för tjock med en hingstnacke utan dess like!

      Jag har dock dragit ner på fodret sedan ca 3 veckor tillbaka så det blir nog lagom hull vilken dag som helst gissar jag :).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>