Biverkningar- så olika det kan vara

Som ni vet drabbades ju Soya av epilepsi för ganska exakt 1 år sedan och medicinerar sedan ungefär en halvår tillbaka mot denna gräsliga sjukdom.

I samband med att vi skulle börja ge henne en på marknaden väldigt ny medicin (Pexion) läste jag ALLT på nätet som jag kunde komma över då epilepsi-mediciner kan ge alla möjliga biverkningar tydligen.

Vi (eller Soya) har i alla fall hittills haft en sådan tur att inte ens den minsta biverkning har skymtat och jag läser ledsen på en Facebook-grupp för oss med hundar med epilepsi hur vissa hundar i princip inte kunnat ta medicinen- så dåliga har de blivit.

De har kräkt massor, blivit helt världsfrånvända, börjat dricka mängder och fått världens hungerskänslor osv.

Ovan fick mig att fundera på hur otroligt olika en medicin kan påverka oss- jag har aldrig upplevt detta sedan tidigare på varken mig själv eller hästarna men kanske har jag bara haft tur- det är måhända vanligare än i alla fall jag tror?

Vad är era erfarenheter? Har ni upplevt en del biverkningar på allehanda mediciner och hur har dessa yttrat sig?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sandra

    Senaste biverkningen jag upplevde var från Nipaxon (receptfri hostmedicin), vaknade med såna smärtor runt bröstkorgen att jag faktiskt ringde 1177. När jag berättade att jag tagit Nipaxon sa de att det var en sällsynt biverkning från hostmedlet. Så aldrig mer Nipaxon för min del!

    Svara
  2. Prick

    Tack och lov förskonad från biverkningar *peppar peppar tvi tvi* men läser ALLTID bipacksedeln noga.

    Svara
  3. Trasselkvast

    Fick för ett par år sen en ganska oprövad medicin mot min kroniska sjukdom. Den används egentligen till transplantationspatienter för att förhindra bortstötning av organet. En av biverkningarna var illamående. Provade två gånger, och båda gången var reaktionen att jag kräktes tills jag bokstavligen trodde jag skulle dö. Så det la jag ner…

    Svara
  4. Agata

    Det är märkligt det där! Jag har själv kroniska rygg och höftskador. halvstarka smärtstillande tabletter i stil med t.ex Ipren funkar inte alls. Jag mår illa och blir så svag och utmatad att jag knappt kan gå 100m utan att nästintill svimma. Apstarka morfintabletter går däremot finfint…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>