Söndag- mycket stall

Idag har det varit ”mycket stall” för min del- morgonen inleddes med att jag hade stalljour i båda stallen på anläggningen vilket innebar att jag både fodrade och släppte ut 25-talet hästar vilket så klart tog sin lilla tid.

När jag dessutom hade mockat till 3 djur, fyllt 9 höpåsar och lika många kraftfoderspannar, sopat x meter stallgångar och gjort lite annat stallgöra hade det hunnit gå 3 timmar och jag kunde åka hem till en egentillverkad pannkaksfrukost.

På eftermiddagen behövde jag bara ta in ett fåtal hästar för egen maskin (skönt med hjälpsamma stallkamrater) och sedan kunde jag hoppa upp i sadeln för veckans sista dressyrpass.

Även idag fick vuxentränset luftas- vi får väl se hur ofta jag kommer att rida med det framöver.

Jag tyckte det kändes lite väl ”löst” i tyglarna men ska be Christina titta på formen osv- risken är att huvudet dippar både neråt och inåt- inte den önskvärda tävlingsformen precis.

Annars kändes tex de enkla bytena bättre än någonsin och det tror jag faktiskt berodde i alla fall delvis på betslingen- jag gissade att det skulle få denna inverkan vis av tidigare erfarenhet.

Rakriktningen i höger galopp går också bättre- nu kan jag nästan galoppera spikrakt framåt hela tiden om jag vill- när det var som sämst var det som att rida på en massa ofrivilliga mini-serpentiner eller nå´t.

Vänstergaloppen är spikrak men ibland lite kantigare så det finns att jobba med även där.

Över lag bra känsla i alla fall och nöjd ryttare som nu ska ta igen sig innan sista jour-passet i kväll då 25 djur vill ha mat igen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>