Håll i!

håll

I vissa kretsar lär man ut att man inte ska släppa hästen no matter what om man ramlar av.

Här en man som verkligen anammat detta- notera att han även har körpisken kvar i näven!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Aj! Där finns det ju inte heller någon mening med att försöka hålla kvar… Jag testade detta den hårda vägen i helgen, flög av två ggr på samma uterunda . Lite obekvämt, det är flera år sedan jag hade markkänning sist. Första gången höll jag kvar hästen, andra gången tappade jag. Jag har ju för länge sedan tappat en häst som sprang över en väg, (allt gick bra), så jag är lite fixerad vid att hålla kvar, även om jag vet att det ofta är dumt. Nåväl, den här gången stack inte hästen trots att jag tappade – han ville förstås inte lämna kompisen.
    Just på travbanor har ju lösa hästar orsakat en hel del elände ett antal gånger, men det gör ju inte det lämpligt att försöka hålla kvar direkt…

    Svara
    • Birgitta

      2 ggr?!?!? Stackars dig!

      Sist jag flög av var på Kreon (enda gången), jag landade mjukt och tyckte knappt att jag slog mig- ändå var jag helt ledbruten dagen därpå.

      Vad gäller att släppa/ hålla kvar är jag tvärtom mot dig och jag fattar inte varför- jag har liksom ”för lätt” för att släppa och gör inte ens en ansats till att hålla kvar trots att jag anser mig vara tämligen stark i armar/ händer.

      När Kreon kom lös och skadade sig ganska illa hade jag SÄKERT med råstyrka kunnat hålla honom men jag bara släppte…..

      Svara
  2. Linda

    Ha ha ha. Åh herregud.
    Det måste ju vara litet fall av hjärnstillestånd eller nått.
    Eller: i mål ska vi no matter what!

    Svara
  3. Monica

    Jaja släp-Nisse är detta. Detta är flera år sedan detta hände. Nisse var så ivrig och gungade i sulkyn för han hade vinstchans. På den tiden surrade man fast sulkyn (inte klick som nu) med läderremmar, han gungade så mycket att sulkyn lossnade från selen. Nisse var övertygad att han skulle komma tvåa för hästen var i trav över mål, men han glömde den detaljen att häst och kusk i sulky räknades som ett ekipage och ska vara tillsammans över mål. Hästen var förståndig och stannade efter mål. Nisse och häst klarade sig helt oskadda efter denna fadäs. Nisse är än idag i högsta grad aktiv i travet och en glad begravningsentreprenör. Så har jag fått historien berättad för mig av Nisse (som fortfarande är sur för diskningen).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>