Om ni fick göra som ni ville….

Gårdagens diskussioner på bloggen om hur vi vilar och tränar våra hästar fick mig att fundera över hur JAG skulle rida om jag inte behövde ta någon hänsyn till hästens ork, variation i träningen osv utan bara göra det jag VILLE och tyckte var ROLIGT.

I mina funderingar kom jag fram till att jag nog hade ridit dressyr i ridhuset varannan dag i ca 1½ timme och hoppat varannan dag i kanske 1 timme. Stackars häst va´ 🙂 ?

SÅ nu undrar jag självklart hur NI skulle rida om ni fick välja helt fritt och utan verklighetens begränsningar?

Skulle ni rida varje dag, väldigt sällan, jättelånga pass, 10-minuters dito, bara rida ut, hoppa eller rida dressyr? Eller skulle ni rent av rida precis som ni redan gör?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Fredag-Söndag skulle jag ta 2-3 timmarsturer och sedan inte rida på veckan OM man nu fick välja fritt utan att ta hänsyn till hästen. :-p

    Svara
  2. Madeleine

    På helgerna 2-3 timmars turer i solsken.
    Vardagarna ridit dressyr med tränare 2-3 dagar i veckan resten tränat själv.
    Plus att jag nog klämt in en ridtur i havet/stranden som andra ridning på dagen. Allt i solsken förstås.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja, du har verkligen släppt loss fantasin Madeleine- både solsken året runt och hur mycket tränarhjälp som helst. I´m on!

      Svara
  3. Frida

    Hade nog ridit ungefär som jag gör nu, dressyr 4-5 dagar och uteritt de andra. Min pålle får inte hoppa pga av frambenen så det är jag glad att jag slipper 🙂 Longerar gör jag sällan då jag har svårt att hitta inspänningar som funkar, min häst jobbar helt enkelt inte så bra då+ att det sliter att springa runt på så pass liten volt med tanke på hennes framben. Kanske hade jag struntat i några uteritter då jag tycker att det är lite tråkigt eller bara ridit ut när det är fint väder. Fast jag tycker nog att det här med att lägga upp träning så att hästarna byggs upp på ett bra sätt är minst lika intressant som själva ridningen. Hade pållen fått hoppa hade jag nog bett ngn duktig att göra det regelbundet då jag har blivit för feg 🙂

    Svara
  4. Minstral

    Ridit för tränare varje dag, dressyr varannan och hoppning varannan. På vardagarna iaf, tävling lördag och söndag:)

    Svara
  5. rackemarie

    Tror att jag hade gjort ungefär lika som nu, dvs dressyrpass 4-5 dagar per vecka plus någon annan akivitet, men ridit för tränare oftare. Gärna åkt iväg på helgkurser, men plånboken sätter lite gränser tyvärr.

    Svara
  6. Jenny

    Jag hade arbetat hästen på ridbanan/ridhuset blandat dressyr och hoppning typ 25 ggr på en 30 dagars månad 😀 (och som flera andra skrivit så är de uteritterna förpassade till soliga dagar och gärna utan allt för mycket tråkigt skrittande 😛 )

    Svara
  7. Linda

    Om jag inte behövde ta hänsyn till varken hästarnas eller min hälsa hade jag nog haft ut dom och motionera varje dag. Långa turer antingen rida eller köra. Med mycket fart.
    Varvat med dressyr träningar.
    Hoppa hade jag också gärna gjort om jag hade vågat.

    Svara
  8. Madick

    Jag skulle lätt rida för dressyrtränare 5 dgr i veckan, hoppa en dag och vila helt från stallet en dag. Aldrig rida ut om det inte var galopp på perfekta fält.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>