Sits-skydd?

Jag funderar på att skaffa någon form av sits-skydd till min dressyrsadel- inte alls för att den är obekväm att sitta i- tvärtom utan för att just som namnet säger skydda sitsen.

Vet inte hur mycket ni svettas på sommaren tex men jag kan mycket väl bli så pass svettig att det blir fuktmärken i sadeln och så himla känslig som den är i skinnet så vore det kanske idé att skydda den?

Att rida med fårskinns-sits annat än på vintern känns inte ens för frusna mig som ett alternativ- om inte annat hade jag känt mig ganska knäpp 🙂 .

Hur som; min fråga är: har ni tips på något bra sits-sydd?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    På den tiden jag red på ridskola släpade jag med mig en gelsits/pad för att slippa få skav både här och där av de ibland inte fullt så bekväma sadlarna. Köpte den på Hööks. Smidig att sätta på . Bara att trä på och fästa med ett kardborreband. GEL SEAT heter den och du hittar den på s2 under sadelpaddar, 399 riksdaler 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Provade en stallkamrats idag- kändes som att man hamnade lite högt i sadeln så jag får fundera på saken. Skulle önska en plattare dito i typ neoprene.

      Svara
  2. Madeleine

    Smörj sadeln ordentligt så blir den impregnerad mot rumpsvett.
    Det låter bra iaf!

    Svara
    • Birgitta

      Min Equipe-sadel har jag fått direktiv om att smörja dagligen med ett medel som ska både rengöra och skydda sadeln.

      Du har väl en Amerigo Marie och deras lädervårdsserie är identisk med Equipes (sadlarna görs i samma fabrik)- det är bara etiketterna som är utbytta.

      Mitt råd är att VERKLIGEN följa de skriftliga råd som ges (på bla Amerigos svenska hemsida) då inga garantier gäller om du använt andra produkter osv.

      Min erfarenhet är att sadlarna är långt känsligare än många andra märken pga sitt mjuka skinn och det är verkligen på gott och ont. Mjuk och skön sadel ja men kräver också en jäkla ”omvårdnad” för att inte lädret ska bli skadat/ spricka. Inte så kul med fula skador på en så pass dyr sadel och minskar givetvis andrahandsvärdet rejält då tex sitsbyte kostar runt 5.000 kronor (gjorde det på min Amerigo för flera år sedan). Ska du skicka sadeln till Italien måste du dessutom vara sadellös i minst en månad.

      Svara
  3. Johanna

    Har en Equipe Carbon och tycker också den är i känsligaste laget. Känns ju heller inge bra att köpa en dyr fin sadel och sedan behöva extra sitsskydd…men jag förstår dig. Dyr borde ju betyda kvalitet även på fint skinn.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>