Fråga från en läsare om hästmassage

En trogen bloggläsare undrar om någon av oss har någon erfarenhet av massageapparat till häst och skriver så här:

Jag hade ute en människa som masserade min häst för någon vecka sedan vilket hon såklart uppskattade men med tanke på fakturan (800) kan jag inte tycka att det är värt det. Jag märker ingen skillnad på hästen alls. Har kollat på en sådan här- Kan ju köpa 3 st för samma pris nästan..Däremot kan den så klart inte ersätta equiterapeuten som både använder akupunktur, manipulerar o använder laser. Efter en sådan behandling brukar hon vara superfin o mjuk.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgitta

  Om jag ska svara vad jag TROR så tror jag inte att en apparat avsedd för människor har tillräcklig styrka för att tränga igenom häst-kött 🙂 !

  Sedan är det säkert skönt för de flesta hästar att få denna typ av omvårdnad men jag gissar att JAG, om jag hade haft en sådan apparat, hade använt den några gånger och därefter hade den blivit liggande i stallskåpet.

  Svara
 2. Jenny

  Jag har en sådan (annat märke bara) till min häst, den används (precis som du skriver) inte alls så ofta som jag tänkt men är faktiskt bra.
  Den har både infravärme och ”vibrerar”, hästen tycker det är skönt och det ökar blodcirkulationen på hans ”problemområden”, men mer än så vill jag ju inte påstå att den gör 😀

  Svara
 3. Hedwiginnan

  Jag har köpt en nu och jäklar vad den vibrerar…! Hahaha..jag tror nog den kan hjälpa rätt bra om hästen är lite öm och stel i sina muskler och man håller på nån halvtimme.
  Frågan är bara om Heddan kommer bli livrädd..Den låter ingenting men det känns ju konstigt när man lägger den mot kroppen o man inte är van.
  Provade den på mig själv och först känns det lite obehagligt men sen är det skönt. Vi får se vad Heddan säger om det hela.. 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Som sagt tror jag säkert att det är ”allmänt skönt”.

   Dock är jag för okunnig vad gäller hästens muskulatur för att jag skulle känna var jag behövde massera för att hjälpa eventuella stela muskler eller så kanske det är så att mina hästar aldrig BLIR stela 🙂 ?
   För jag känner aldrig några ömma/ stela muskler.

   Lite skämt och lite allvar men jag hade som sagt fått köra med apparaten lite överallt och det hade jag inte haft ork till (prioriterat).

   Svara
 4. silverbjälke

  tja apparater i all ära men efter att ha gjort ett par halvhjärtade försök genom åren har jag insett att jag inte ids, det inte blir av och att maskinerna fan bara bullrar, skakar, har för korta sladdar och blir liggandes i ett skåp.

  det funkar utmärkt att massera för hand vilket jag gör flera gånger i veckan. tar en muskelgrupp i taget vid tex spolning, borstning, Lindning/avlindning eller allmänt ”gos” och omvårdnad. Läst en hel del anatomi och tror mig kunna arbetssätt, längd-hårdhet, syfte, egenskap etc hos de olika musklerna och kan massa coola latinska ord på i stort sett varje muskel så jag känner mig både bildad och smart 🙂 och kan impa på kompisar.

  kort sagt, jag underhållsmasserar själv i vardagen men får besök ungefär var tredje månad beroende på träningsintensitet av min eqiterapeut för genomgång.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>