Dagens (hundbajs)fråga

Idag undrar jag om ni som HAR hund plockar upp efter den oavsett var ni befinner er?

Plockar ni tex upp om hunden skulle bajsa i en skog?

Och ni som inte har hund(ar): skulle ni önska att hundägare plockade upp överallt?

Jag som bor ”på landet” ska villigt erkänna att det inte är så ofta den drös av hundbajspåsar som vi har liggande hemma blir använda.

Vi går ju mest med Soya på tämligen ensliga grusvägar utan bebyggelse och hon basjar aldrig mitt på en väg utan alltid i dikena.

Ännu värre än de som inte plockar upp tycker jag är de som plockar upp och sedan slänger påsen på marken- förklara DET den som kan?!?!?!?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har inte hund och är ingen hundmänniska – och jag ser ingen anledning att plocka upp om hunden bajsar i naturen.

    Svara
  2. Frida

    Inte i naturen känns helt onödigt, ingen plockar ju upp efter älgarna eller rådjuren så en hundskit till kvittar ju. Men alltid när vi går inne i samhällen osv men det gör vi i princip aldrig. Plockar även upp om vi är på tävling även om det råkar vara på landet…

    Svara
  3. CeciliaL

    Tar inte heller bort i naturen. Inte for att vi har sa himla mycket natur har i GB, men iaf later jag bli att ta bort om jag ar ute pa landet eller i skogen, men tar givetvis upp om det ar i stan/parken etc, eller om det blir nagonstans dar det kan stoera nagon (mitt pa en uppfart eller fin kant utanfor deras hus/gard ar val inte helt populart). Plockar aven bort i min egen hage nar jag anda ar ute och mockar bort hastskiten. Om jag skulle fa slut pa pasar skulle jag puffa undan det ner i nat dike om det gick.

    Om hunden ar diarre sa gor jag daremot ingen ansats att ta bort det… Men skams for att lamna smeten anda.. men vad ska man gora? Gar ju inte att sta och skrapa upp det med en liten pase liksom. Hander inte ofta med nya hunden, men den gamla gluffsade i sig sa mycket ackel att han fick diarre da och da.

    Fattar inte heller det dar med att lagga i en plastpase och lamna den – det bryts ju ner snabbare utan pasen! Annu varre, har sett att en hel del manniskor plockar upp och sedan HANGER PASEN PA EN GREN?!?!? I en buske eller nat. Ar de inte riktigt kloka i huvet??? Sa himla ackligt.

    Svara
    • Frida

      Haha fick bilden av en massa buskar dekorerade med fulla hundbajspåsar i huvudet nu 🙂

      Svara
      • silverbjälke

        påsarna är ju allt från röda, gröna, svarta osv. Kanske tycker de att det ser lite dekorativt ut 🙂 skulle inte förvåna mig för man får vara bra pantad för att hänga upp påsen och gå.

        Svara
  4. Görel

    Bor i ett litet samhälle och går längst med vägar där det går mycket folk, så jag plockar i princip upp överallt, även på den flitigt använda vandringsleden i skogen. Förskolan/dagiset går ofta den rundan.
    (Tyvärr får man ibland hoppa över hästskit där, på den smala stigen. Då önskar man att de kunde rida jämte stigen eller sparka iväg den en bit. Stigen är så smal att man med knapp nöd kan ta sig fram med barnvagn och det finns ofta spår efter dem på stigen. Med andra ord risk för att få med sig lite hästskit i barnvagnens underede. Nu blir jag väl ovän med hästfolket här. 😉 )
    Det skulle vara om hundarna går iväg en bit från skogsvägarna och in i skogen, som jag inte plockar upp. Tyvärr är det en del i samhället som inte plockar upp och det trots att vi har den fina servicen med särskilda latriner att lägga påsarna i. Det finns minst 5 strategiskt utplacerade latriner. Låter kanske inte som så mycket men samhället har runt 150 invånare och har ett gatunät som går runt i bågar. Latrinerna är flitigt använda så det är sällan eller aldrig som man hittar påsar med innehåll. Skulle man hitta det så är det förmodligen en påse som någon tappat, inte slägt bort, eller som kajorna dragit ut. Det ska inte finnas några bruna spår efter mina hundar på våra rundor. 🙂 För inget irriterar mig mer än alla bruna högar som finns efter hundar i samhället. Förmodligen är det bara några få som inte plockar upp, men några är stora hundar med högar därefter. 🙁

    Svara
  5. Trasselkvast

    Ja, där folk kan trampa i det (om de går som normala människor på stigen, vägen osv). Aldrig annars. Försvinner ju på en vecka.

    Svara
  6. Cristel

    Jag plockar om vi är nära hus och bebyggelse. Grusväg eller inte. På gärdet vi går över varje dag till stallet plockar jag också upp efter mig, det ska ju bli hästmat av gräset sen.
    Om jag går på vandringsleder plockar jag upp, eller ser åtminstånde till att sparka in i skogen.
    Jag köper till och med tjusiga bajspåsar i guldfärg 🙂

    Svara
  7. Sandra

    Nej plockar inte upp, bara om jag går i ”stan”. Finns inga papperskorgar där jag går och slänga ut plast i naturen finns inte på kartan.

    Svara
  8. Linda

    Bor ute på landet och plockar inte upp efter hunden. Det gör nog ingen här skulle jag tro. Min hund är ganska trevlig och går oftast ner i ett dike eller ut i högt gräs när hon ska göra.
    Plockar upp om vi är inne i ett samhälle eller närmare nån stad. fast då är ofta problemet att jag inte har några bajspåsar i min ägo.

    Svara
  9. MandaS

    Har inte hund nu men haft när vi bodde på vår andra hästgård och där hade vi egen skog vilket gjorde att vi inte plockade upp efter vår hund. Nu bor jag i ett mindre samhälle med mycket hundar men folk plockar inte upp efter sig. Hundarna skiter inne på gården och grejer och jag börjar ledsna och jag är inte ensam om att ha ledsna. Längs vägen vid trottoarkanten så är de hus, en av dessa familjer har satt upp en stor skylt med hundbajspåsar under och skrivit att de får gärna rasta hunden men då måste de plocka upp efter sig. En självklarhet enligt mig när man bor i ett samhälle. Hundbajspåsar kostar en tia typ …

    Svara
  10. silverbjälke

    Har aldrig hundarna med till stan, de få gånger på året de är med på tävlingar åker bajspåsarna ovilligt med, smått äckligt att gå och jonglera med en ljummen bajs eller ska man ha den i fickan? …. Bor avskiljt på landet och använder inte påse. Bajsar i skogen, Har som tur är två små hundar som inte gillar att bajsa där de bor utan alltid drar iväg en bit.

    Svara
  11. Minstral

    När jag är ute och går med hunden på t.ex. stranden så kan jag låta påsen ligga tills jag är på väg tillbaka om jag går samma runda. Brukade gå tillsammans med ett hundgäng och många lägger påsen alt hänger den på en buske för att ta den på tillbakavägen. Kan ju vara så i en del fall att någon hämtar påsen på vägen tillbaka.

    Svara
    • CeciliaL

      Jahaaa, de kanske hanger den pa busken for att hamta senare! hade jag inte ens tankt pa. Trodde verkligen det hade slagit slint i huvudet pa vissa hundagare! Och sen gar de en annan vag hem eller glommer pasen da… Da kan man ju lika garna skita (dar har du en saaa fin ordvits, Birgitta!) i att plocka upp elandet…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>